• REGIONÁLNE CENTRUM PODPORY UČITEĽOV
          • REGIONÁLNE CENTRUM PODPORY UČITEĽOV

          • Projekt Učitelia pre 21. storočie je súčasťou zmien vo vzdelávaní a jeho zámerom je vybudovať celoslovenskú sieť regionálnych centier podpory učiteľov. Našu ZŠ s MŠ, Gogoľova 2143/7, Topoľčany v 3. kole výzvy z Plánu obnovy a odolnosti SR vybral rezort školstva k 8 centrám (RCPU) na Slovensku, ktoré začnú fungovať od 01.09.2024. Cieľom nášho RCPU je poskytovať učiteľkám a učiteľom v regióne okresu Topoľčany pomoc pri zavádzaní zmien v obsahu a formách vzdelávania prostredníctvom mentoringu, poradenstva a konzultácií najmä v prioritných tematických oblastiach počas prechodu na nové kurikulum v základných školách. Na začiatku práce nášho RCPU hľadáme skvelých, podnecujúcich, "moderných" učiteľov z regiónu Topoľčany, ktorí budú pracovať v RCPU Topoľčany ako mentori. KTO MÁ ZÁUJEM, navštívte banner v hornej časti webstránky s názvom RCPU Topoľčany. Ďakujeme.

        • SÚŤAŽ Mladý záchranár CO
          • SÚŤAŽ Mladý záchranár CO

          • Dňa 24.4.2024  sa naša škola zúčastnila na  súťaži Mladý  záchranár CO. Súťažili sme v šiestich disciplínach.  Testy z civilnej ochrany, zdravotnej prípravy, požiarnej ochrany a dopravnej výchovy, Pohyb a pobyt v prírode, Civilná ochrana, Streľba zo vzduchovky,  Zdravotná príprava  - prvá pomoc, Požiarna ochrana. Najlepšie výsledky  sme dosiahli  v poskytovaní prvej pomoci, kde sme získali druhý  najvyšší  počet bodov. Našu školu reprezentovali: Karolína Hippíková, Hanny Muratovič, Daniel Kováčik, Jakub Mikuška. Náhradníci: Viktória Beláňová, Jakub Mikuláš (všetci z V.A triedy ). Ďakujeme za reprezentáciu školy v tejto náročnej súťaži. (Mgr. Zuzana Sigetová)

        • SLÁVICI NA GOGOĽKE
          • SLÁVICI NA GOGOĽKE

          • 23.4.2024 sa v popoludňajších hodinách v našej škole ozýval spev a búrlivý potlesk. Usporiadali sme  školské kolo súťaže v spievaní ľudových piesní - Slávik Slovenska. Do tohtoročného školského kola sa prihlásilo neuveriteľných 29 spevákov, ktorí súťažili v 3 kategóriách. Trojčlenná porota to nemala ľahké, ale nakoniec sa rozhodla udeliť takéto ocenenia:
             

            1. kategória ( 1. – 3. ročník)

            2. miesto: Viktória Kozačková, II. B
            2. miesto: Viktória Kytková, I. A
            3. miesto: Nina Beňová, II. A

            2. kategória ( 4. – 6. ročník)

            1. miesto (bez postupu): Lukáš Benza, V. A
            2. miesto: Viktória Beláňová, V. A
            3. miesto: Rebeka Brachová, V. A
            3. miesto: Sophia Rebecca Beňušková, V. A

            3. kategória ( 7. – 9 ročník)

            2. miesto: Denis Masaryk, VIII. A
            3. miesto: Dominika Pirťanová, VIII. A
            3. miesto: Ema Plaštiaková, VIII. A

            Oceneným žiakom blahoželáme a všetkým súťažiacim ďakujeme za spríjemnenie zamračeného aprílového dňa. FOTO - Terézia Nikodémová a Kristína Švecová z VIII. A: Slávik Slovenska 2024, školské kolo - 23.04.2024.    (Mgr. Lenka Habajová)

        • ENVIROAKADÉMIA Mesta Topoľčany
          • ENVIROAKADÉMIA Mesta Topoľčany

          • Dňa 22.04.2024 sa žiaci našej školy zúčastnili na Enviroakadémii v Galérii Topoľčany, ktorú pre žiakov základných škôl organizovalo Mesto Topoľčany. Žiaci si vypočuli tri prednášky z oblasti environmentálnej problematiky. Na konci tohto poučného dopoludnia  čakal na žiakov kahoot kvíz. Žiaci našej školy Marco Aceto a Šimon Uhrík v ňom obsadili 3. miesto. Blahoželáme. (Mgr. Zuzana Sigetová)

        • NETRADIČNÉ VYUČOVANIE na topoľčianskej radnici
          • NETRADIČNÉ VYUČOVANIE na topoľčianskej radnici

          • Dňa 19.04.2024 sa žiaci VIII.A zúčastnili netradičnej výučby občianskej náuky. Prebiehala v zasadačke mestského zastupiteľstva v Topoľčanoch a prednášajúcou bola pani primátorka JUDr. Alexandra Gieciová. Žiaci si mohli spoločne zopakovať základné informácie o fungovaní samospráv. Zistili, čo všetko sa dá vybaviť na mestskom úrade, ako funguje Mládežnícky parlament, a aj o čom všetkom rozhodujú poslanci mestského zastupiteľstva. Súčasťou zaujímavej a pútavej hodiny bol i kvíz, v ktorom žiaci museli rýchlo, správne a pohotovo reagovať. Úspešní jednotlivci boli odmenení. Neskôr si prezreli i obradnú sieň, kde si na vlastnej koži vyskúšali ako prebieha svadobný obrad v sprievode hudby i účasti svedkov. Na záver mohli klásť pani primátorke otázky a prezrieť si jej kanceláriu. Táto hodina občianskej náuky sa žiakom veľmi páčila a určite by si ju radi zopakovali i niekedy v budúcnosti. Touto cestou ďakujeme i pani primátorke Mesta Topoľčany za zaujímavé a podnetné zážitkové učenie, pri ktorom sa žiaci zabavili, niečo nové sa naučili, a na ktoré budú dlho spomínať. (Mgr. Beáta Kereková, triedna uč. VIII. A)

        • EKODEŇ v Centre environmentálnej výchovy Topoľčany
          • EKODEŇ v Centre environmentálnej výchovy Topoľčany

          • Mimoriadny a atraktívny projektový EKODEŇ 19.04.2024 zažili naši žiaci I. stupňa - p. učiteľky s nimi navštívili Centrum environmentálnej výchovy na Gagarinovej ulici, ktorého zriaďovateľom je Mesto Topoľčany. Environmentálna výchova "vlastnými rukami", množstvo obrazového a interaktívneho materiálu zo sveta prírody upútalo pozornosť našich žiakov. Dnešný EKODEŇ priniesol deťom určite množstvo zážitkov, ale aj nových vedomostí zo sveta zvierat i rastlín. Dokazujú to i fotografie: EKODEŇ v enviroučebni TO

        • OLYMPIJSKÝ ODZNAK VŠESTRANNOSTI
          • OLYMPIJSKÝ ODZNAK VŠESTRANNOSTI

          • Žiaci 6. – 9. ročníka našej školy sa zúčastnili na školskom kole Olympijského odznaku všestrannosti. Tých najlepších si môžete pozrieť v priložených fotografiách. Dňa 17.04.2024 sa uskutočnilo krajské  kolo v Zlatých Moravciach. Našu školu reprezentovali žiaci 6. ročníka Sára HERDOVÁ, Vladimír HULAK, 7. ročníka Silvia BOČKAYOVÁ, Oliver REMEŇ, 8. ročníka Laura GELETOVÁ, Denis MASARYK, 9. ročníka Nela ONDRUŠOVÁ, Samuel KOTLÁR. Z 39 škôl Nitrianskeho kraja sme sa umiestnili na 14. mieste.  Ďakujeme žiakom za vzornú reprezentáciu školy, ale i celého okresu Topoľčany. (Mgr. Zuzana Babulicová)

        • POĎAKOVANIE
          • POĎAKOVANIE

          • V rámci projektového EKODŇA sme v piatok 19. apríla 2024 v areáli školy vysadili dreviny, z ktorých úroda nás čoskoro poteší. Firma BFL, s. r. o., Ostratice, s ktorou spolupracujeme v rámci projektu Školské ovocie, nám darovala 5 kusov jabloní rôznych odrôd. Pán Ing. František Prochászka nám venoval 2 kríky muchovníka (tzv. indiánska čučoriedka). Týmto im veľmi pekne v mene všetkých žiakov a zamestnancov školy ďakujeme. Žiaci piateho ročníka si vyhrnuli rukávy a spolu s pánom školníkom dreviny vysadili. Na tvárach piatakov bolo vidno nadšenie a na ich rukách dôkazy, že sa neboja zašpiniť si dlane pri práci s hlinou. Veríme, že prvú úrodu muchovníkov ochutnáme už tento rok a jablone nás budú tešiť svojím ovocím niekoľko rokov.  Mgr. Zuzana Jenisová, riaditeľka školy

        • FUTBAL McDonald´s Cup
          • FUTBAL McDonald´s Cup

          • Dňa 17.04.2024 sa naša škola zúčastnila na okresnom kole McDonald's Cupu – súťaže vo futbale žiakov a žiačok základných škôl, kde si naši žiaci zmerali sily s ďalšími inými školami z celého okresu. Žiakom sa podarilo vybojovať 13. miesto v zostave Alexej Remeň, Max Hurtaj, Samuel Koscelník, Michal Lajgút, Lukáš Babčan, Juraj Dvořák, Juraj Gáll, Natália Pirťanová a Monika Žemberová. ĎAKUJEME za reprezentáciu školy. (Mgr. Ivana Komová)

        • DEŇ NARCISOV - 18.04.2024
          • DEŇ NARCISOV - 18.04.2024

          • Milí rodičia, milí žiaci a priatelia našej školy, aj u nás v škole sme dnes - 18. apríla 2024 - zorganizovali zbierku na pomoc Lige proti rakovine. Pripnutím kvietku narcisu vyjadrujeme spolupatričnosť onkologickým pacientom. Podarilo sa nám vyzbierať krásnu sumu 154 €, ktorú sme odovzdali Lige proti rakovine. ĎAKUJEME všetkým vám, ktorí ste ukázali, že máte dobré a veľkorysé srdce. Spolu vieme pomáhať. Zbierku v našej škole zorganizovala koordinátorka projektu Škola podporujúca zdravie Mgr. Kristína Belušová. FOTO: Deň narcisov - 18.04.2024.

        • INFORMAČNÉ POPOLUDNIE pre rodičov
          • INFORMAČNÉ POPOLUDNIE pre rodičov

          • Vážení rodičia, zákonní zástupcovia, srdečne vás pozývame na informačné popoludnie, ktoré sa uskutoční v utorok 16.04.2024 od 15.30 h do 16.30 h - triedne učiteľky vo svojich triedach (+ I. A - p. Figúrová, V. A - Mgr. Sigetová). Netriedne učiteľky sú k dispozícii v zborovni školy. Tešíme sa na stretnutie s vami.

        • DEŇ ZDRAVIA v Topoľčanoch
          • DEŇ ZDRAVIA v Topoľčanoch

          • Dňa 10.04.2024 sa žiaci prvého a druhého ročníka zúčastnili na akcii s názvom Deň zdravia v Topoľčanoch, kde bolo pre deti pripravených množstvo aktivít. Žiaci vyskúšali poskytnúť prvú pomoc, naučili si správne čistiť zúbky a bolo pre nich pripravených veľa športových aktivít (futbal, hádzaná, karate) a ochutnali veľa zdravého jedla a nápojov. Následne sme sa zúčastnili na prednáške v Galérii Topoľčany s dentálnou hygieničkou o správnom čistení zubov a zdravom životnom štýle. Žiakom sa aktivity veľmi páčili a odniesli si veľa užitočných informácií a darčekov. (Mgr. Ivana Komová, Mgr. Iveta Rybanská, Zuzana Ladická)

        • ZÁPIS do 1. ročníka na šk. rok 2024/2025
          • ZÁPIS do 1. ročníka na šk. rok 2024/2025

          • Vážení rodičia, zápis do 1. ročníka ZŠ sa uskutoční v dňoch 8. apríla - 10. apríla 2024 v čase od 13.00 h do 15.30 h v priestoroch našej školy (I. A trieda na prízemí). V prílohe nájdete prihlášku dieťaťa na základné vzdelávanie (do 1. ročníka) vo formáte pdf. Vyplnené a podpísané dokumenty môžete predložiť pri zápise 08.04. - 10.04.2024. Ak máte záujem vyplniť prihlášku svojho dieťaťa do 1. ročníka elektronicky, formulár nájdete v hornom menu tejto web stránky PRIHLÁŠKA do 1. ročníka ZŠ | ZŠ s MŠ, GOGOĽOVA 2143/7, TOPOĽČANY (edupage.org) .Tešíme sa na vás.

            KRITÉRIÁ na zápis do 1. ročníka:

             ZŠ s MŠ, Gogoľova 2143/7, Topoľčany

              Všeobecné kritériá zápisu a následného prijímania detí do 1. ročníka ZŠ s MŠ

              pre školský rok 2024/2025

             

            Kritérium č. 1:

            - deti patriace do školského obvodu školy:

            ULICE Agátová, Astrová, Brezová, Fialková, Jahodová, Javorová, Hrebíčková, Malinová, Ľaliová, Lipová, Margarétková, Muškátová, Narcisová, Nezábudková, Orgovánová, Ružová, Semikrásková, Sládkovičova, Slnečná, Snežienková, Šípová, Tulipánová, Andreja Hlinku, Boženy Němcovej, Clementisova, Gagarinova, Gogoľova, Jána Bottu, Krušovská 1261, 1394, 1436, 1472, 1481, 1527, 1555, 1556, 1557, 1950, 2285, 2301, 2302; Kukučínova, Ladislava Dorušáka, M. Rázusa, Palkovičova, Palárikova, Pivovarnícka, Podjavorinskej, Rastislavova, Sladovnícka, V. Beniaka,

            MIESTNA ČASŤ Veľké Bedzany, MIESTNA ČASŤ Malé Bedzany

             

            - deti navštevujúce MŠ, Gogoľova ul., Topoľčany

             

            Kritérium č. 2:

            - deti z iných školských obvodov, ktoré majú trvalý pobyt v meste Topoľčany (vrátane mestských častí)

            - deti z iných školských obvodov, ktoré majú prechodný pobyt v meste Topoľčany (vrátane mestských častí)

             

            Kritérium č. 3:

            - deti, ktoré majú v škole súrodencov a deti zamestnancov školy

             

            Kritérium č. 4:

            - deti z iných školských obvodov, ktoré majú trvalý alebo prechodný pobyt mimo mesta Topoľčany alebo deti bez trvalých alebo prechodných pobytov.

        • ROZSVIEŤ MODRÚ - naše aktivity (video)
          • ROZSVIEŤ MODRÚ - naše aktivity (video)

          • 2. apríla si každoročne pripomíname Svetový deň povedomia o autizme. Náš záujem o túto diagnózu nie je symbolický. V našej materskej škole sa staráme o deti s poruchou autistického spektra. V piatok 5. apríla 2024 sa naša Základná škola s materskou školou zapojila do celosvetovej kampane Rozsvieť modrú, ktorej cieľom je zvýšiť povedomie o autizme. V tento deň sme sa obliekli do modrej farby a vyjadrili sme tak podporu a porozumenie všetkým ľuďom trpiacich autizmom. ĎAKUJEME p. primátorke JUDr. Alexandre Gieciovej a p. viceprimátorovi Jurajovi Želiskovi, že podporili túto krásnu myšlienku a pripojili sa k nám. Poďakovanie taktiež patrí organizácii Rytmika, ktorá nám spestrila dnešný deň ukážkou muzikoterapie. Celou materskou školou sa tak dnes ozývali bubny, spev a detský smiech. Predviedli nám hotové hudobné umenie. Výtvarné umenie nám zase ukázali naše autistické deti prostredníctvom svojich malieb, ktoré budú dostupné v dražbe. LINK NA DRAŽBU: Dražba obrázkov

            Hostia si mohli tieto umelecké diela pozrieť hneď pri vstupe do budovy materskej školy. Spoločne sa nám podarilo „rozsvietiť modrú“ a zacieliť tak pozornosť na autizmus. (Mgr. Dominika Ducká, školská psychologička + autorka videa)

    • Kontakty

      • ZŠ s MŠ, GOGOĽOVA 2143/7, TOPOĽČANY
      • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ: 038 5321 895; Riaditeľka školy: 0903 213 380; Zástupkyňa riaditeľky školy: 0904 967 916; Ekonómka školy: 038 5321 591; ekonom.gogolova@gmail.com, asistent.gogolova@gmail.com; Školská jedáleň: 0911 728 842; jedalen.gogolova@gmail.com; Materská škola: 0911 728 832; skolka.gogolova@gmail.com; Odborová organizácia: odbory.gogolova@gmail.com; Mzdová účtovníčka: mzdarka.gogolova@gmail.com
      • Gogoľova 2143/7, 955 01 Topoľčany Slovakia
    • Prihlásenie