• REGIONÁLNE CENTRUM PODPORY UČITEĽOV
          • REGIONÁLNE CENTRUM PODPORY UČITEĽOV

          • Projekt Učitelia pre 21. storočie je súčasťou zmien vo vzdelávaní a jeho zámerom je vybudovať celoslovenskú sieť regionálnych centier podpory učiteľov. Našu ZŠ s MŠ, Gogoľova 2143/7, Topoľčany v 3. kole výzvy z Plánu obnovy a odolnosti SR vybral rezort školstva k 8 centrám (RCPU) na Slovensku, ktoré začnú fungovať od 01.09.2024. Cieľom nášho RCPU je poskytovať učiteľkám a učiteľom v regióne okresu Topoľčany pomoc pri zavádzaní zmien v obsahu a formách vzdelávania prostredníctvom mentoringu, poradenstva a konzultácií najmä v prioritných tematických oblastiach počas prechodu na nové kurikulum v základných školách. Na začiatku práce nášho RCPU hľadáme skvelých, podnecujúcich, "moderných" učiteľov z regiónu Topoľčany, ktorí budú pracovať v RCPU Topoľčany ako mentori. KTO MÁ ZÁUJEM, navštívte banner v hornej časti webstránky s názvom RCPU Topoľčany. Ďakujeme.

        • ZÁPIS do 1. ročníka na šk. rok 2024/2025
          • ZÁPIS do 1. ročníka na šk. rok 2024/2025

          • Vážení rodičia, zápis do 1. ročníka ZŠ sa uskutoční v dňoch 8. apríla - 10. apríla 2024 v čase od 13.00 h do 15.30 h v priestoroch našej školy (I. A trieda na prízemí). V prílohe nájdete prihlášku dieťaťa na základné vzdelávanie (do 1. ročníka) vo formáte pdf. Vyplnené a podpísané dokumenty môžete predložiť pri zápise 08.04. - 10.04.2024. Ak máte záujem vyplniť prihlášku svojho dieťaťa do 1. ročníka elektronicky, formulár nájdete v hornom menu tejto web stránky PRIHLÁŠKA do 1. ročníka ZŠ | ZŠ s MŠ, GOGOĽOVA 2143/7, TOPOĽČANY (edupage.org) .Tešíme sa na vás.

            KRITÉRIÁ na zápis do 1. ročníka:

             ZŠ s MŠ, Gogoľova 2143/7, Topoľčany

              Všeobecné kritériá zápisu a následného prijímania detí do 1. ročníka ZŠ s MŠ

              pre školský rok 2024/2025

             

            Kritérium č. 1:

            - deti patriace do školského obvodu školy:

            ULICE Agátová, Astrová, Brezová, Fialková, Jahodová, Javorová, Hrebíčková, Malinová, Ľaliová, Lipová, Margarétková, Muškátová, Narcisová, Nezábudková, Orgovánová, Ružová, Semikrásková, Sládkovičova, Slnečná, Snežienková, Šípová, Tulipánová, Andreja Hlinku, Boženy Němcovej, Clementisova, Gagarinova, Gogoľova, Jána Bottu, Krušovská 1261, 1394, 1436, 1472, 1481, 1527, 1555, 1556, 1557, 1950, 2285, 2301, 2302; Kukučínova, Ladislava Dorušáka, M. Rázusa, Palkovičova, Palárikova, Pivovarnícka, Podjavorinskej, Rastislavova, Sladovnícka, V. Beniaka,

            MIESTNA ČASŤ Veľké Bedzany, MIESTNA ČASŤ Malé Bedzany

             

            - deti navštevujúce MŠ, Gogoľova ul., Topoľčany

             

            Kritérium č. 2:

            - deti z iných školských obvodov, ktoré majú trvalý pobyt v meste Topoľčany (vrátane mestských častí)

            - deti z iných školských obvodov, ktoré majú prechodný pobyt v meste Topoľčany (vrátane mestských častí)

             

            Kritérium č. 3:

            - deti, ktoré majú v škole súrodencov a deti zamestnancov školy

             

            Kritérium č. 4:

            - deti z iných školských obvodov, ktoré majú trvalý alebo prechodný pobyt mimo mesta Topoľčany alebo deti bez trvalých alebo prechodných pobytov.

        • TESTOVANIE 9-2024
          • TESTOVANIE 9-2024

          • Celonárodné testovanie žiakov 9. ročníka TESTOVANIE 9-2024 z predmetov matematika a slovenský jazyk a literatúra sa uskutoční dňa 20. marca 2024. Školský koordinátor T 9-2024 - Mgr. Lucia TOMANOVÁ, školské administrátorky T 9-2024- Mgr. Zuzana Sigetová, Mgr. Marianna Habajová, Mgr. Beáta Kereková, Zuzana Ladická. Žiaci 9. ročníka sú rozdelení do štyroch skupín, informácie o zadelení a ďalšie usmernenia pre žiakov sú zverejnené na nástenkách tried IX. A a IX. B. Podrobné informácie o Testovaní 9-2024 nájdete na stránke NIVAM: NIVAM - Testovanie 9-2024

        • RIADITEĽSKÉ VOĽNO na stredu 20.03.2024 - 1. - 8. ročník
          • RIADITEĽSKÉ VOĽNO na stredu 20.03.2024 - 1. - 8. ročník

          • Riaditeľka Základnej školy s materskou školou, Gogoľova 2143/7, Topoľčany informuje, že poskytuje riaditeľské voľno dňa 20. marca 2024 pre žiakov 1. – 8. ročníka zo závažných organizačných dôvodov podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov. Dňa 20. marca 2024 sa uskutoční celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka z predmetov slovenský jazyk a literatúra a matematika. V súvislosti s organizačným a personálnym zabezpečením Testovania 9-2024 nie je možné kapacitne zabezpečiť v tento deň realizáciu výchovno-vzdelávacieho procesu v 1. – 8. ročníku. ŠKD nebude v tento deň v prevádzke. ĎAKUJEME za pochopenie.

        • ZAPOJÍME SA DO PONOŽKOVEJ VÝZVY - 21.03.2024
          • ZAPOJÍME SA DO PONOŽKOVEJ VÝZVY - 21.03.2024

          • Žijú medzi nami, ale sú trošku iní. Majú o 1 chromozóm viac. Vďaka tejto malej  odchýlke, sa však zmení celý ich život. Preto, aby sme ľuďom s Downovým syndrómom ukázali, že nám na nich záleží, bol 21.marec vybraný ako Svetový deň Downovho syndrómu. V tento deň sa po celom svete uskutočňuje Ponožková výzva. Ponožková výzva spočíva v tom, že si obujeme každú ponožku inú a tak vyjadríme podporu ľuďom s Downovým syndrómom. To, že máš iné ponožky, si veľa ľudí hneď všimne. Aj Downov syndróm je neprehliadnuteľný. Títo ľudia majú typický vzhľad, sú usmievaví a veľmi milí. Sú to vlastne večné deti. Po celý život však potrebujú pomoc a opateru. Aj preto si ich treba všímať a podať ich rodinám pomocnú ruku. Možno už len tým, že si na nich spomenieme, obujeme si iné ponožky a tak im vyjadríme tichú podporu. Aj naša škola sa tento rok rozhodla do ponožkovej výzvy zapojiť. Preto si prosím vo štvrtok, 21.3.2024 obujte každú ponožku inú a tak vyjadríme podporu a solidaritu týmto ľudom.  (Mgr. Lenka Habajová)

        • MILÉ STRETNUTIE s bývalými zamestnancami školy
          • MILÉ STRETNUTIE s bývalými zamestnancami školy

          • V pondelok 18. marca 2024 sme mali výnimočný deň. Zavítali k nám vzácni a milí hostia - bývalí zamestnanci našej školy, ktorí si v súčasnosti užívajú zaslúžené dni oddychu. Veľmi sme sa potešili, že prijali naše pozvanie. Najskôr sa predstavili krátkym kultúrnym programom naše deti z MŠ a žiaci ŠKD, potom sa všetkým prítomným prihovorila p. riaditeľka Mgr. Zuzana JENISOVÁ. Náladu nám zdvihol aj pán harmonikár. Potom už nastala družná debata, spomienky na spoločný život v zborovni a v škole, veľa smiechu a radosti zo vzájomného stretnutia. ĎAKUJEME, že ste boli s nami, naši bývalí kolegovia, pre nás ste stále NAŠI. Foto zo stretnutia: STRETNUTIE S BÝVALÝMI ZAMESTNANCAMI - 18.03.2024.

        • RTVS - ako sme prežili zaujímavý deň
          • RTVS - ako sme prežili zaujímavý deň

          • V rámci plnenia aktivít projektu „Posilnenie etického správania sa a hodnotového vzdelávania v školách“ sme zažili vo štvrtok 14. marec 2024 naozaj výnimočný deň. Vybrali sme sa do Bratislavy na exkurziu do RTVS. Tešili sme sa, pretože málokto z nás má možnosť dostať sa do vnútorných priestorov televízie. Nám sa to podarilo - sprievodkyňou bola perfektná p. Lenka KOVÁČOVÁ, ktorej aj touto cestou ďakujeme za výborný prístup a záujem o nás, návštevníkov. Najskôr sme sa ocitli v spravodajskom štúdiu, vypočuli sme si odborný výklad a mohli sme si vyskúšať prácu s kamerou a prácu moderátorov. Dostali sme potom do režisérskeho štúdia, kde nás už čakali zvukoví technici a technici vysielania - opäť perfektní ľudia a odborníci na pravom mieste. Všetkých zaujala návšteva ďalších priestorov, lebo sme sa dostali priamo medzi kulisy relácií Neskoro večer, Všade dobre, doma naj, Záhady tela. Súťažili sme, zahrali sme aj komparz a bolo veselo. Na fotografiách je vidno, že sme si návštevu RTVS všetci užívali. Pred odchodom z Bratislavy sme si urobili menšie nákupy v Avione. Prežili sme naozaj výnimočný deň s množstvom skvelých zážitkov. Ďakujeme, televizáci! FOTO: RTVS Bratislava - exkurzia 14.03.2024             (PaedDr. Eva Dzurková, Mgr. Marianna Habajová)

          • BARBORKA BENCOVÁ opäť úspešná

          • Barborka BENCOVÁ z III. A triedy sa zúčastnila na obvodnom kole súťaže Hviezdoslavov Kubín v Tribečskom osvetovom stredisku v Topoľčanoch. V silnej konkurencii v prednese poézie obstála a zo súťaže si odniesla krásne 2. miesto. Barborke srdečne blahoželáme a prajeme jej veľa ďalších podobných úspechov. (Mgr. Lenka Habajová, tr. uč.)

        • RIADITEĽSKÉ PREVIERKY žiakov 9. ročníka
          • RIADITEĽSKÉ PREVIERKY žiakov 9. ročníka

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ, Gogoľova 2143/7, Topoľčany oznamuje termín riaditeľských previerok zo slovenského jazyka a literatúry a z matematiky pre žiakov 9. ročníka:

            UTOROK 12.03.2024 – MAT - 1. vyuč. h

            1. skupina T9 – Mgr. Jenisová, v učebni HUV

            2. skupina T9 – Mgr. Habajová M., v VII. A triede

            3. skupina T9 – PaedDr. Dzurková,  v VII. B triede

            STREDA 13.03.2024 – SJL - 1. vyuč. h

            1. skupina T9 – PaedDr. Dzurková, v učebni HUV

            2. skupina T9 – Mgr. Jenisová, v VII. A triede

            3. skupina T9 – Mgr. Habajová M., v VII. B triede 

             

        • JARNÉ PRÁZDNINY
          • JARNÉ PRÁZDNINY

          • Jarné prázdniny sú v dňoch 4. marca - 8. marca 2024. Vyučovanie po prázdninách sa začína v pondelok 11.03.2024. Všetkým želáme veľa zdravia, oddychu a mnoho pekných jarných zážitkov.

        • PLAVECKÝ VÝCVIK úspešný
          • PLAVECKÝ VÝCVIK úspešný

          • 26.02. – 01.03.2024 sa žiaci prvého stupňa zúčastnili na týždennom plaveckom výcviku. Počas celého týždňa sme navštevovali krytú plaváreň. Začiatočníci prekonávali strach z vody a snažili sa s ňou skamarátiť, tí odvážnejší sa učili, zdokonaľovali. Ale dôležité je, že niektorí sme prekonali samých seba. Vybudovali sme si pozitívny vzťah k plávaniu - za čo ďakujeme našim trénerom. Celý týždeň sme sa veľmi snažili, vedeli sme, že  našou odmenou za výkon v bazéne bude nezvyčajné vysvedčenie, ktoré sme chceli ukázať hlavne svojim rodičom. Prežili sme týždeň plný smiechu, radosti a pobytom vo vode sme podporili aj svoje zdravie. (Mgr. Iveta Rybanská)

        • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN - školské kolo
          • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN - školské kolo

          • Krásne slnečné popoludnie 29. februára 2024  patrilo na našej škole najlepším recitátorom,  víťazom triednych kôl, ktorí  sa stretli v čitárni, aby strávili príjemne chvíle s literatúrou. Žiaci prvého aj druhého stupňa súťažili v 3. kategóriách. Porota rozhodla, kto patrí  medzi najlepších recitátorov našej školy:

             

            Poézia:

            I. kategória

            1. miesto – Barbora Bencová, III. A

            2. miesto – Natália Pirťanová, IV. A

            3. miesto – Ema Kmeťová, II. B

             

            II. kategória:

            2. miesto – Kristína Smatanová, VI. A

            2. miesto -  Natália Farkašová, VI. A

            3. miesto – Lukáš Benza, V. A

             

            III. kategória:

            2. miesto – Ema Červená, VIII. A

            2. miesto – Sofia Zara Yelgin, IX. B

            3. miesto – Katarína Dvořáková, VII. B

             

             

            Próza:

            I. kategória

            2. miesto – Lukáš Ďurček, II. A

             

            Srdečne blahoželáme Barborke  Bencovej z III. A triedy k postupu do okresného kola.

            Všetkým žiakom, ktorí súťažili ďakujeme a umiestneným tak isto blahoželáme.

        • TALENTCENTRUM Nitra - exkurzia ôsmakov
          • TALENTCENTRUM Nitra - exkurzia ôsmakov

          • Dňa 27.2.2024 sa trieda VIII.A zúčastnila na exkurzii do Talentcentra v Nitre. Žiaci si vypočuli prednášku o témach, ktoré súvisia s výberom správnej strednej školy a kariérnej cesty v ich budúcnosti. Súčasťou návštevy bolo i vypĺňanie online dotazníkov v systéme Wibo, ktoré podporili ich sebapoznávanie. V dotazníku záujmov zisťovali, aký kariérový typ sú a v akých činnostiach a povolaniach by vedeli a mohli realizovať svoje záujmy. Dotazník všeobecných schopností zisťoval slabé a silné stránky žiakov, v akých oblastiach žiaci vynikajú a naprieč ktorými typmi štúdia a povolaní by mohli svoje schopnosti využiť. Dotazník na špecifické schopnosti ešte viac upresnil predchádzajúce výsledky. Z Talentcentra sme sa presunuli do priestorov Súkromnej strednej odbornej školy polytechnickej, DSA na Novozámockej ulici v Nitre, kde sa žiaci zúčastnili prednášky o možnostiach štúdia na tejto škole a prezreli si zaujímavé stroje a roboty, na ktorých sa žiaci tejto strednej školy pripravujú na svoje budúce povolanie.  Zriaďovateľom SSOŠ polytechnickej DSA je Deutsch – Slovakische Akademien, ktorá patrí do portfólia nemeckého koncernu Europäisches Bildungschverk für Beruf und Gesellschaft. Naši žiaci sa tu dozvedeli o možnostiach a zároveň výhodách duálneho vzdelávania. Prednáška i ukážka práce robotov, využiteľných v odvetviach strojárstva, žiakov zaujala. (Mgr. Beáta Kereková, Mgr. Zuzana Jenisová)

        • ČO JE NOVÉ v školskom klube detí
          • ČO JE NOVÉ v školskom klube detí

          • KÚZELNÉ MAĽOVANIE

            Prišiel čas rozlúčiť sa so zimou. So žiakmi ŠKD sme sa rozhodli túto rozlúčku spraviť magickou. Vyskúšali sme kúzelné maľovanie. Nová  technika práce s farbami, vodou a maľovankami vyčarila nielen radosť z výslednej práce, ale aj úsmev na perách. FOTO: ŠKD - Kúzelné maľovanie

            UTUŽENIE KOLEKTÍVU

            Úprimná pochvala, milé slovo, ako sa správame k spolužiakom. Schopnosť vytvárať dobrý vzťah medzi spolužiakmi v triede je jednou z podmienok ich dobrého vzdelávania a taktiež prevencia proti šikane. Dopriali sme žiakom priestor na to, aby sa medzi sebou lepšie spoznali, učili sa navzájom komunikovať, poznali, čo je empatia a vedeli vyjadrovať vlastné pocity. FOTO: ŠKD - Utužujeme kolektív (Anna Figúrová, Melánia Macková, Mgr. Zuzana Sigetová)

        • Šaliansky Maťko - "bronz" pre Barborku
          • Šaliansky Maťko - "bronz" pre Barborku

          • 21. februára 2024 sa uskutočnilo okresné kolo v prednese slovenských ľudových povestí Šaliansky Maťko. Našu školu reprezentovala Barborka BENCOVÁ, žiačka III. A triedy, ktorá získala v svojej kategórii krásne 3. miesto.  Barborke srdečne blahoželáme a prajeme jej veľa ďalších úspechov. (Mgr. Lenka Habajová, tr. uč.)

        • RIADITEĽSKÉ PREVIERKY pre žiakov 9. ročníka
          • RIADITEĽSKÉ PREVIERKY pre žiakov 9. ročníka

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ, Gogoľova 2143/7, Topoľčany oznamuje termín riaditeľských previerok zo slovenského jazyka a literatúry a z matematiky pre žiakov 9. ročníka:

            UTOROK 20.02.2024 – SJL  1. vyuč. h
            1. skupina T9 – PaedDr. Dzurková, v učebni HUV

            2. skupina T9 – Mgr. Jenisová, v VII. A triede

            3. skupina T9 – Mgr. Sigetová, v VII. B triede
             

            STREDA 21.02.2024 – MAT  1. vyuč. h
            1. skupina T9 – Mgr. Sigetová, v učebni HUV

            2. skupina T9 – PaedDr. Dzurková, v VII. A triede

            3. skupina T9 – Mgr. Jenisová, v VII. B triede 

        • KNIŽNÁ BURZA - dajme knihám druhý dych
          • KNIŽNÁ BURZA - dajme knihám druhý dych

          • S radosťou sme privítali aktivitu odboru školstva, kultúry a práce s mládežou MsÚ Topoľčany uskutočniť KNIŽNÚ BURZU v priestoroch Domu kultúry v Topoľčanoch v dňoch 14.03. a 15.03.2024. Ako sa zapojiť do tejto akcie? Ak máte doma prečítané a nepoškodené knižky a chcete nimi urobiť radosť ďalším čitateľom, môžete knihy priniesť do našej školy v termíne od 19.02.2024 do 01.03.2024 (v pracovných dňoch v čase 8.00 - 16.00 h). My vyzbierané knihy odovzdáme organizátorovi akcie. Výťažok z knižnej burzy bude použitý na charitatívne účely. ĎAKUJEME!

    • Kontakty

      • ZŠ s MŠ, GOGOĽOVA 2143/7, TOPOĽČANY
      • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ: 038 5321 895; Riaditeľka školy: 0903 213 380; Zástupkyňa riaditeľky školy: 0904 967 916; Ekonómka školy: 038 5321 591; ekonom.gogolova@gmail.com, asistent.gogolova@gmail.com; Školská jedáleň: 0911 728 842; jedalen.gogolova@gmail.com; Materská škola: 0911 728 832; skolka.gogolova@gmail.com; Odborová organizácia: odbory.gogolova@gmail.com; Mzdová účtovníčka: mzdarka.gogolova@gmail.com
      • Gogoľova 2143/7, 955 01 Topoľčany Slovakia
    • Prihlásenie