• SLÁVNOSTNÉ UKONČENIE šk. roka 2022/2023
          • SLÁVNOSTNÉ UKONČENIE šk. roka 2022/2023

          • Tak je to tu! Posledné školské zvonenie...stretli sme sa v átriu všetci - žiaci, zamestnanci a rodičia. Naša škola, naša Gogoľka. Privítali sme medzi nami vzácneho hosťa - primátorku Topoľčian JUDr. Alexandru GIECIOVÚ. Boli to pre nás zvláštne okamihy, lebo sme sa lúčili s dlhoročnou p. riaditeľkou PaedDr. Soňou KYTNÁROVOU. Ďakujeme jej za to, že naša Gogoľka je škola s príjemnou atmosférou a krásnym prostredím, v ktorom sa cítime veľmi dobre. Nezabudlo sa ani na oceňovanie žiakov za úspešnú prácu a reprezentáciu školy. Slávnostnými príhovormi sa lúčili naši skvelí deviataci. Ani to ešte nebolo koniec rozlúčkam - poďakovanie patrí aj p. školníkovi Ladislavovi BUJNOVI za kvalitnú prácu a všadeprítomné výsledky jeho snaženia. Všetkým želáme veľa zdravia a úspechov! A my, čo zostávame, nech tiež prežijeme skvelé letné prázdniny. V septembri DOVIDENIA, Gogoľkári! Foto od p. vychovávateľky Anny FIgúrovej:   SLÁVNOSTNÉ UKONČENIE šk. roka 2022/2023                

        • DEŇ UKRAJINY - 28.06.2023
          • DEŇ UKRAJINY - 28.06.2023

          • Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR v spolupráci s UNICEF vyhlásilo výzvu na projekt „Deň Ukrajiny“. Cieľom výzvy je rozvíjanie slovensko-ukrajinských vzťahov, podpora začleňovania žiakov z Ukrajiny do slovenských škôl a posilnenie vzájomného kultúrneho a jazykového povedomia žiakov a komunít. V našej škole máme 25 ukrajinských spolužiakov - do projektu sme sa prihlásili, na základe popisu projektových aktivít sme boli zaradení do realizácie projektu a tak sme sa tešili na 28. jún 2023 - Deň Ukrajiny v našej škole. Aktivít i súťaží bolo neúrekom. Náš projektový deň sa začal popoludní v telocvični rôznymi športovými súťažami, v ktorých sa darilo všetkým. Navečer sme sa stretli pri ohni, lebo sa začala školská opekačka. Ani tu nechýbali zábavno-športové súťaže. Spolu s ukrajinskými spolužiakmi sme sa tak mohli nielen porozprávať o všeličom možnom, ale aj si zasúťažiť a snažiť sa o výhru v jednotlivých disciplínach. Lepšie sme sa spoznali aj zabavili. Samozrejme, nechýbalo chutné občerstvenie - párky, slaninu aj chlebík sme si opiekli "vlastnou výrobou". Za hodnotný, zaujímavý a aj zábavný Deň Ukrajiny patrí poďakovanie všetkým, ktorí akciu pripravili aj realizovali - najmä p. učiteľkám Mgr. Zuzane Jenisovej a Mgr. Zuzane Sigetovej. A aká bola atmosféra na Dni Ukrajiny? To vám napovedia fotografie: DEŇ UKRAJINY - projektový deň - 28.06.2023.

        • ŠTVRTÁCI NA VÝLETE v Trenčíne
          • ŠTVRTÁCI NA VÝLETE v Trenčíne

          • V piatok 23.6.2023 si naši štvrtáci (IV.A, IV.B) spoločne užili posledný prvostupniarsky výlet. Navštívili sme mesto Trenčín. Už z autobusu nás očaril prekrásny Trenčiansky hrad. Bol naň naozaj úžasný výhľad. Avšak našou prvou zastávkou boli dračie lode. Najskôr sme si prešli suchým nácvikom, kde nám p. inštruktor ukázal, ako narábať s veslom. Následne sme sa presunuli do loďky, uchopili veslá a spoločnými silami preveslovali poriadny kus rieky Váh. Po plavbe loďkou sme si vyskúšali aj strieľanie z lukov. Bol to zaujímavý zážitok. Čakal nás presun k Trenčianskemu hradu cez námestie. Predtým sme však uzavreli dohodu s p. inštruktorom z dračích lodí. Informoval nás o pozdrave, ktorý používajú správni ,,vodáci" z Trenčína a mali sme ho skúsiť aj my. Pozdrav znel: ,,Ahóóóóóój". Takto sme naňho hlasno volali z Matúšovej veže Trenčianskeho hradu a mávali mu. Cestou k námestiu sme sa zastavili v Katovom dome načerpať ďalšie informácie z histórie. Videli sme aj námestie mesta Trenčín a jeho pamiatky. Keďže bolo veľmi teplo, najviac nás zaujala fontána - vodník Valentín, ktorá nás príjemne osviežila. Záver výletu patril chutnému občerstveniu a nakupovaniu suvenírov. Výlet sa nám veľmi páčil a tešíme sa na ďalšie spoločné zážitky.  FOTO: VÝLET - IV. A, IV. B - 23.06.2023   (tr. učiteľky Mgr. Nikoleta Spevárová, Mgr. Ivana Komová)

        • RANČ POD BABICOU - VÝLET NAŠICH PRVÁKOV
          • RANČ POD BABICOU - VÝLET NAŠICH PRVÁKOV

          • V júni sa žiaci I. A a I. B triedy vydali na prvý spoločný koncoročný výlet. Krásny nový autobus nás zaviezol až na Ranč pod Babicou, v ktorom sme sa nevedeli dočkať na všetky krásne zvieratá, ktoré na nás čakajú. Krásne počasie a prostredie areálu nás veľmi milo prekvapilo, všade bola zeleň, kvety, zvieratá,... Pri každom zvieratku sme sa zastavili, prečítali si o ňom zaujímavosti, pofotili ich. Pani sprievodkyňa nás previedla po krásnej klietke, kde všade okolo nás lietali papagáje. Cítili sme sa ako v džungli! V ZOO na nás okrem papagájov čakali rôzne druhy vtákov, tigre, levy, lamy, zebry, lemury, poníky, opice. Všetky zvieratá sa nám predviedli v plnej paráde. Taktiež sme sa občerstvili v miestnom bufete a nezabudli si kúpiť malú pozornosť na pamiatku. Poriadne sme sa vybehali a vybláznili na ihrisku, kde boli rôzne druhy hojdačiek a šmýkačiek. Unavení, ale plní zážitkov sme nasadli do autobusu, ktorý nás bezpečne odviezol naspäť do školy. Tešíme sa, keď si výlet všetci spoločne zopakujeme aj budúci rok! (Mgr. Iveta Rybanská, Mgr. Michaela Žitňanová) sa žiaci 1.A a 1.B triedy vydali na prvý, spoločný koncoročný výlet. Krásny nový autobus nás zaviezol až na Ranč pod Babicou, v ktorom sme sa nevedeli dočkať na všetky krásne zvieratá, ktoré na nás čakajú. Krásne počasie a prostredie areálu nás veľmi milo prekvapilo, všade bola zeleň, kvety, zvieratá,... Pri každom zvieratku sme sa zastavili, prečítali si o ňom zaujímavosti, pofotili ich. Pani sprievodkyňa nás previedla po krásnej klietke, kde všade okolo nás lietali papagáje. Cítili sme sa ako v džungli! V ZOO na nás okrem papagájov čakali rôzne druhy vtákov, tigre, levy, lamy, zebry, lemury, poníky, opice. Všetky zvieratá sa nám predviedli v plnej paráde. Taktiež sme sa občerstvili v miestnom bufete a nezabudli si kúpiť malú pozornosť na pamiatku. Poriadne sme sa vybehali a vybláznili na ihrisku, kde boli rôzne druhy hojdačiek a šmýkačiek. Unavení, ale plní zážitkov sme nasadli do autobusu, ktorý nás bezpečne odviezol naspäť do školy. Tešíme sa, keď si výlet všetci spoločne zopakujeme aj budúci rok! FOTO: VÝLET - I. A, I. B - 14.06.2023 (Mgr. Iveta Rybanská, Mgr. Michaela Žitňanová)

        • ŠIESTACI v Banskej Štiavnici
          • ŠIESTACI v Banskej Štiavnici

          • Po úspešnom zvládnutí koncoročných previerok a uzavretí známok sa 22.06.2023 žiaci VI.A a VI.B aj s pani učiteľkami vybrali na školský výlet do Banskej Štiavnice.  Naše prvé kroky viedli práve do Štôlne Bartolomej. Na jedinečnú prehliadku podzemia banských priestorov nás pán sprievodca vystrojil ako správnych baníkov, a to plášťom, prilbou a lampášom. Po presune na Starý zámok, ktorý je považovaný za kamennú kroniku mesta, sme sa dozvedeli, že zámok bol kedysi kostolom, ale počas tureckých nájazdov bol prebudovaný na pevnosť. Za kamennými múrmi sme si prezreli, napríklad expozície starej fajkárskej dielne a Kalvárie v azyle. Náš výlet sme zakončili potulkami po historickom centre Banskej Štiavnice. Z milovanej Štiavnice sme odchádzali plný nových zážitkov, informácii a suvenírov, ktoré nám budú pripomínať tento spoločne prežitý deň. FOTO: VÝLET - VI. A, VI. B - 22.06.2023  (triedne učiteľky Mgr. Lucia Tomanová a Mgr. Ingrid Novotná)

        • DRUHÁCI A TRETIACI v ZOO Bojnice
          • DRUHÁCI A TRETIACI v ZOO Bojnice

          • V bojnickej ZOO sme už boli viacerí a mnohí z nás, nie prvýkrát. Ale so spolužiakmi a triednymi učiteľkami to bolo opäť iné, zábavnejšie. Cesta autobusom v spoločnosti spolužiakov prebehla veľmi rýchlo. Desiaty od rodičov, sa otvárali hneď, ako sme opustili Topoľčany. Zvieratá boli ráno ešte čulé, ukázali sa nám v plnej paráde. Najviac nás pobavili medvede, ktoré si dali studený kúpeľ, papagáje ara, ktoré nás veselo pozdravili a opice – ktoré sa pred nami schovávali za škatuľu. Slony, boli schované, ale posedeli sme si v africkej dedine. Potom začalo nakupovanie – zmrzlina, plyšáci, magnetky, darčeky pre blízkych. Vyčerpaní z tepla sme si oddýchli v zámockom parku, v tieni stromov. No a potom sme už nasadli do autobusu a vybrali sme sa domov. Niektorí z nás veru aj cestu prespali. Užili sme si krásny, zábavný a horúci deň, na ktorý len tak skoro nezabudneme. FOTO: VÝLET - II. A, III. A - 22.06.2023 (žiaci II.A a III.A s triednymi učiteľkami Kristínou Belušovou a Lenkou Habajovou).

        • POMÁHAME PSÍKOM V NAŠOM MESTE
          • POMÁHAME PSÍKOM V NAŠOM MESTE

          • Počas mesiaca máj a začiatku mesiaca jún sme zorganizovali  v našej škole zbierku pre psí útulok v Topoľčanoch. Pre Topoľčianske packy sa naše deti spojili a priniesli psíkom rôzne užitočné potreby  - staré deky, obojky, hračky, piškóty, granuly, konzervy...Do zbierky sa zapojilo i vedenie školy, pani učiteľky a pani upratovačky. Naši deviataci všetky veci pobalili a zaniesli ich do karanténnej stanice.  Priamo na mieste sme sa stretli s opustenými psíkmi, niektoré z nich sú v útulku i viac rokov. Vypočuli sme si pár zaujímavých slov o tom, aké psíky prichádzajú do útulku, aký je ich životný príbeh, ako sa o nich starajú, kde ich liečia v prípade, že sú prinesení v zlom zdravotnom stave a kto, a za akých podmienok, si ich môže adoptovať či aspoň prísť pomáhať s venčením. Deviatakom sa návšteva útulku veľmi páčila a zamestnanci útulku nám veľmi pekne poďakovali za našu zbierku. Veríme, že všetky potreby, ktoré sme priniesli, psíkom aspoň trošku uľahčia ich veľakrát neľahký osud a život v útulku. Na záver ešte raz veľmi pekne ďakujeme všetkým, ktorí prispeli a tešíme sa, ak sa nám takáto bohatá zbierka podarí zorganizovať i na budúci školský rok. FOTO: Pomoc pre Topoľčianske packy - 20.06.2023   (Mgr. Beáta Kereková)

        • DEVIATACI zabodovali - máme dve výhry v súťažiach
          • DEVIATACI zabodovali - máme dve výhry v súťažiach

          • Tak to je rozlúčka so základnou školou, ako sa patrí - máme dvoch víťazov, ktorí boli úspešní a získali: Sofia HALOVÁ, IX. A - 3. miesto v súťaži ŠALAMÚNOV POKLAD - organizuje Tribečská knižnica v Topoľčanoch (celkovo bolo zapojených 240 žiakov). Získava za víťazstvo peknú knihu z TK Topoľčany. Dávid Michael HUMAJ, IX. A - v projekte Hodina POISTENIA od ČSOB Poisťovne sa spolu so spolužiakmi zapojil do kvízov na stránke POI do toho! Dávid bol vybratý medzi TOP 10 žiakov z celého Slovenska, ktorí poslali úlohy v tomto projekte. ČSOB Poisťovňa ho odmenila powerbankou. Obidvaja deviataci pracovali v projektoch/súťažiach pod vedením p. učiteľky Mgr. Zuzany Jenisovej. Srdečne blahoželáme!

        • DEŇ OTCOV
          • DEŇ OTCOV

          • Tak, ako sme mysleli na mamičky na Deň matiek, uctili sme si aj ockov na Deň otcov. V ŠKD sme s deťmi pripravili milé prekvapenie v podobe darčekov pre našich hrdinov, ockov. Veríme, že sme im urobili skutočnú radosť. (Tím ŠKD)

        • ZNOVU SME ÚSPEŠNÍ
          • ZNOVU SME ÚSPEŠNÍ

          • Dňa 16.06.2023 sme sa zúčastnili na vedomostnej súťaži PÁLI NÁM TO, ktorú organizuje mesto Topoľčany. Súťažili trojčlenné družstvá šiestich škôl z Topoľčian. Súťaž je určená pre žiakov 8. ročníka. Otázky boli rôznorodé: všeobecný rozhľad, aktuálne témy súčasného sveta, Európska únia a Európa, Slovensko, nitriansky región, Topoľčany.Našu školu reprezentovali Adela Turoňová VIII.A, Vanesa Fáberová VIII.B, Michal Krošlák VIII.A a obsadili sme krásne 3. miesto. Srdečne gratulujeme! (Mgr. Zuzana Sigetová)

        • ROZLÚČKOVÝ ADRENALÍNOVÝ VÝLET deviatakov
          • ROZLÚČKOVÝ ADRENALÍNOVÝ VÝLET deviatakov

          • Dňa 13.6.2023 sa žiaci IX. A a IX. B vybrali na koncoročný výlet do Prievidze. Prvá zástavka bola v Downtown Arena Prievidza, kde si vyskúšali hru Airsoft, pri ktorom sa simulujú bojové situácie. Každý žiak dostal maskáčový overal, masku s termálnym dvojsklom, rukavice, vestu a funkčnú repliku zbrane s muníciou. Po inštruktáži sa rozdelili do piatich tímov a začal sa dlho očakávaný 90-minútový turnaj, pri ktorom sa poriadne zapotili. Pohybovali sa v autentickom areáli s vojenskými debnami, pneumatikami, vrakmi áut a inými prvkami. V tejto adrenalínovej hre si naši deviataci vyskúšali svoju kondíciu, bojovú taktiku, zdokonalili tímovú spoluprácu a vedieť hrať fair-play. Po odchode z arény sme načerpali nové sily a energiu v obchodnom centre Prievidze. Následne sme sa autobusom presunuli na golfové ihrisko v Sebedraží, ktoré sa nachádza v príjemnom podhorskom prostredí. Po privítaní prezidentom Golfového klubu Bojnice nám tréneri dôkladne vysvetlili základné pravidlá golfu. Každý žiak mal možnosť odpáliť 40 loptičiek na driving range pod dohľadom trénera. Formou súťaže si vyskúšali aj putting do 9 jamiek. Šiestich víťazov čakala odmena – jazda na golfovom autíčku po ihrisku. Zistili, že aj golf je zaujímavá hra, ktorá vyžaduje trpezlivosť, presnosť a dobrú náladu. Cestou domov v autobuse sa prelínala hudba so zážitkami z nášho posledného školského výletu. Veríme, že aj tento zážitok zapadne do skladačky príjemných spomienok počas spoločne prežitých 5 rokov na 2. stupni. Bolo nám s nami fajn! FOTO: VÝLET - IX. A, IX. B - 13.06.2023.(triedne učiteľky Mgr. Katarína Španková, Mgr. Beáta Kereková)

             

        • ZA KRÁSAMI PRÍRODY I ĽUDSKÉHO DUCHA
          • ZA KRÁSAMI PRÍRODY I ĽUDSKÉHO DUCHA

          • Školský výlet je vždy spoločným zážitkom, ktorý upevňuje vzťahy v kolektíve žiakov. A keď sa vydarí, je to potom radosť pre všetkých. Takto sme sa teda potešili v stredu 14.06.2023 návštevou jaskyne Driny v Malých Karpatoch a hradu Červený Kameň. Piataci a siedmaci sa spolu s pani učiteľkami Mgr. Mariannou Habajovou a Mgr. Zuzanou Jenisovou vydali na cestu spoznávania krás našej krajiny. Do jaskyne sme ale najskôr museli vystúpať z parkoviska Jahodník po žltej turistickej značke, teda asi 20 min. chôdze do pomerne strmého kopca. Odmenou za námahu nám bola krasová nádhera jaskyne, jazierka, kvaple a sintrové záclony so zúbkovitým lemovaním. Táto jediná sprístupnená jaskyňa na západnom Slovensku síce nie je mohutná, no užšie puklinové chodby majú čarokrásnu kvapľovú výzdobu. Po presune na hrad Červený Kameň sme obdivovali krásy vyrobené ľudskými rukami. Veľký areál a krásna záhrada, dobovo zariadené hradné interiéry, prechádzali sme  salónmi, spálňami, jedálňou i rytierskou sálou, videli sme grottu, kaplnku, knižnicu. Ani sme nevedeli, kde sa skôr pozerať. Zato na nás sa pozerali tváre šľachticov zo zaujímavo namaľovaných obrazov. Prehliadku sme zakončili spoločnou fotkou pri fontáne na nádvorí. Cesta späť bola veselá a náladu nám nepokazila ani dopravná zápcha. Naopak, prespievali sme sa až do Topoľčian. Tak sme prišli z výletu, nezmokli sme a sme tu! FOTO: VÝLET - V. A, VII. A - 14.06.2023 (Mgr. Zuzana Jenisová)

        • NATURPACK súťaž - naše víťazné video
          • NATURPACK súťaž - naše víťazné video

          • Pri príležitosti Dňa Zeme (22. 4. 2023) OZV NATUR-PACK vyhlásilo experimentálno-kreatívnu súťaž pre materské, základné a stredné školy. SÚŤAŽNÁ TÉMA = Nápojové kartóny ako cenná surovina. Do súťaže sa zapojili žiaci celého prvého stupňa. Žiaci I.A, I.B, II.A, III.A, IV.A, IV.B priniesli spolu 112 kusov nestlačených nápojových kartónov z mlieka alebo džúsov. Polovicu z nich – 56 kusov sme dali do odpadkového koša nestlačené a druhú polovicu sme stlačili a tak naplnili druhé plastové vrece. Porovnali sme množstvo odpadu a zistili sme, že vrece, do ktorého sme vložili nestlačené kartóny zostalo poloprázdne. Naučili sme sa, že keď budeme triediť a stláčať nápojové kartóny:

            • šetríme priestor v odpadkovom koši
            • nemusíme tak často vyprázdňovať odpadkový kôš

            Za spoluprácu pri tejto aktivite ďakujem deviatakom: Sofii Halovej, Viktórii Sedmákovej a Jurajovi CHUDIAKOVI, ktorý celú aktivitu zdokumentoval. Naša snaha bola ocenená a tešíme sa z 1. miesta v kategórii prvý stupeň základných škôl v rámci celého Slovenska. (Mgr. Zuzana Babulicová, koordinátorka environmentálnej výchovy)

        • VÝLET ÔSMAKOV do Trenčína
          • VÝLET ÔSMAKOV do Trenčína

          • Dňa 06.06.2023 žiaci VIII.A a VIII.B triedy ako prví odštartovali tohtoročnú sezónu koncoročných výletov. Konečne sme sa dočkali! Naše kroky smerovali do Trenčína, kde sme si skúsili streľbu lukom a plavbu na dračích lodiach. Naša cesta spolu s pani sprievodkyňou ďalej viedla cez mesto až na Trenčiansky hrad. Videli sme starý rímsky nápis vytesaný do skaly pod hradom. Pozreli sme si námestie, cez lesopark Brezina sme sa dostali na hrad, navštívili sme kostnicu, katov dom, hladomorňu. Výlet sme zavŕšili nákupmi v obchodom centre Laugaricio. Troška zmoknutí a unavení, ale aj napriek tomu si z výletu odnášame krásne spoločné spomienky a niekoľko fotiek na pamiatku. FOTO: VÝLET - VIII. A, VIII. B - 06.06.2023 (Mgr. Zuzana Babulicová, Mgr.  Jana Bakusová.)

        • OSLÁVILI SME Medzinárodný deň detí
          • OSLÁVILI SME Medzinárodný deň detí

          • Medzinárodný deň detí u nás v ŠKD sme si opäť pripomenuli atraktívnymi a zábavnými hrami. Atraktívny bol piknik, na ktorý boli pozvaní i naši rodičia. Deti sa zmenili na Indiánov a stali sa súčasťou svojho indiánskeho kmeňa. Jednotlivé kmene si precvičili hlavičky na hádankách a hlavolamoch, zasúťažili si na štafete, bežeckých a aktívnych úlohách, vyskúsali si aj svoju vytrvalosť, sústredenosť a spoluprácu s kamarátmi. Toto všetko im prinieslo okrem smiechu aj sladké odmeny a ďalšie pekné spomienky. Veľmi pekné a príjemné boli aj dychové cvičeia v podobe fúkania bublín na bublifukoch, ktoré si deti odniesli ako darček za perfektný výkon. Na záver si deti aj rodičia v sprievode pani vychovávateľky zatancovali indiánsky tanec a oddýchli si na dekách s občerstvením. Všetci boli jednoducho skvelí. Všetkým prajeme veľa radosti, smiechu a úspechov v škole aj v živote.  FOTO: MDD v ŠKD - 01.06.2023 (Tím ŠKD)

      • Kontakty

        • ZŠ s MŠ, GOGOĽOVA 2143/7, TOPOĽČANY
        • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ: 038 5321 895; Riaditeľka školy: 0903 213 380; Zástupkyňa riaditeľky školy: 0904 967 916; Ekonómka školy: 038 5321 591; ekonom.gogolova@gmail.com, asistent.gogolova@gmail.com; Školská jedáleň: 0911 728 842; jedalen.gogolova@gmail.com; Materská škola: 0911 728 832; skolka.gogolova@gmail.com; Odborová organizácia: odbory.gogolova@gmail.com; Mzdová účtovníčka: mzdarka.gogolova@gmail.com
        • Gogoľova 2143/7, 955 01 Topoľčany Slovakia
      • Prihlásenie