• SVETOVÝ DEŇ BEZ TABAKU - 31. máj
          • SVETOVÝ DEŇ BEZ TABAKU - 31. máj

          • 31. máj  je vyhlásený Svetovou zdravotníckou organizáciou  za Svetový deň bez tabaku. Tento deň je celosvetovou iniciatívou zameranou na zvýšenie povedomia o negatívnych dopadoch užívania tabaku. Tohtoročné zameranie  Dňa bez tabaku je  ,,Tabak – hrozba pre životné prostredie“. Je zameraný na široký okruh činností  súvisiacich  s tabakom, ktoré ohrozujú životné prostredie. Cieľom globálnej kampane v roku 2022 je zvýšiť informovanosť širokej verejnosti o vplyve tabakového cyklu od pestovania, výroby, distribúcie až po produkujúci toxický odpad a jeho  negatívny vplyv na environmentálne prostredie. Vedeli ste, že kvôli tabaku:

            – sa ročne  zničí 3,5 milióna hektárov pôdy, kde sa spomínaná rastlina pestuje, pretože pestovanie tabaku prispieva k odlesňovaniu, najmä v rozvojovom svete?

            – nesprávnou likvidáciou cigaretových ohorkov sa vytvorí na celom svete 1,69 miliardy libier toxického odpadu a do ovzdušia sa  uvoľní tisíce toxických látok?

            – na výrobu cigariet je potrebné vyrúbať 600 mil. stromov a spotrebovať 22 miliárd litrov vody?

            – sa vyprodukuje  84 miliónov ton emisií oxidu uhličitého, ktoré prispievajú k zvyšovaniu globálnej teploty?

            Všetky tabakové produkty a spôsoby ich používania sú smrteľné a návykové, a preto iba dostatok pravdivých informácií nasmeruje ľudí robiť správne rozhodnutia v mene vlastného zdravia i zdravia budúcich generácií. (Mgr. Marianna Habajová, koordinátorka drogovej prevencie)

        • EXKURZIA do elektrárne v Jaslovských Bohuniciach
          • EXKURZIA do elektrárne v Jaslovských Bohuniciach

          • Dňa 26. 05. 2022 sa žiaci VIII. A a IX. A zúčastnili exkurzie v informačnom centre spoločnosti Javys  v areáli jadrovej elektrárne v Jaslovských Bohuniciach. Najskôr si žiaci vypočuli pútavý odborný výklad o výrobe elektrickej energie, o rádioaktivite,  vzniku  rádio­aktívnych odpadov, ich likvidácii a o tom, čo sa deje s vyhoretým rádioaktívnym palivom. Potom si pozreli 3D film o vyraďovaní častí elektrárne z prevádzky, modely elektrárne, reaktora, lokality elektrárne a ďalšie zaujímavé exponáty. Po prednáškach si žiaci  vyskúšali výrobu elektriny na rotopédoch, otestovali sa na teste stresu, poskladali prevodovku, osvojili si princíp magnetizmu, preverili odolnosť budov pri zemetrasení a poučili  sa o ochrane pred ionizujúcim žiarením. Záver tvorila prehliadka autobusom okolo areálu a  pohľad na 120- metrové chladiace veže z bezprostrednej blízkosti. Veríme, že žiaci získali množstvo nových poznatkov a čas strávený na exkurzii prežili zmysluplne. (Mgr. Marianna Habajová, Mgr. Katarína Španková)

        • DIVADELNÉ PREDSTAVENIE v anglickom jazyku
          • DIVADELNÉ PREDSTAVENIE v anglickom jazyku

          • 23. mája 2022 sa žiaci našej školy zúčastnili na divadelnom predstavení v anglickom jazyku s názvom Egg on a Trip. Predstavenie si pozreli žiaci štvrtého, piateho a šiesteho ročníka. Akciu organizovalo Divadelné centrum Martin. Celá rozprávka o vajíčku, ktoré sa vybralo na vandrovku do sveta, bola v angličtine. Bola použitá primeraná slovná zásoba a gramatické štruktúry. Deti všetkému rozumeli, čo ich veľmi tešilo. Rozprávka obsahovala i humorné prvky, takže deti sa výborne zabavili a zároveň si overili svoje nadobudnuté vedomosti z anglického jazyka. Veríme, že sa všetkým táto akcia veľmi páčila a že sa naši žiaci budú tešiť na ďalšie predstavenie budúci rok. S Divadelným centrom Martin máme v tomto smere veľmi dobrú spoluprácu.  (Mgr. Beáta Kereková, Mgr. Katarína Španková, vyučujúce ANJ)

        • Športová akadémia Mateja Tótha s rodičmi
          • Športová akadémia Mateja Tótha s rodičmi

          • Dňa 24.05.2022 sa na našej škole uskutočnila otvorená hodina pre rodičov žiakov, ktorí navštevujú Športovú akadémiu Mateja Tótha. Účasť bola naozaj bohatá, čo nás nesmierne teší. Žiaci ukázali rodičom,  čomu všetkému sa na hodinách venujeme, a čo všetko sme sa doposiaľ naučili. Rodičia mali možnosť nahliadnuť do metodiky, podľa ktorej sa riadime počas hodín. Veríme, že ste si hodinu užili naplno rovnako ako my a tešíme sa na Vás opäť! FOTO: Športová akadémia Mateja Tótha s rodičmi - 24.05.2022 (žiaci Športovej akadémie Mateja Tótha, učiteľky Mgr. Zuzana Sigetová, Mgr. Michaela Žitňanová)

        • SPEELING BEE - angličtina trochu inak
          • SPEELING BEE - angličtina trochu inak

          • Dňa 19.05.2022 sa naša škola zúčastnila na 4. ročníku súťaže topoľčianskych škôl v hláskovaní anglických slov s názvom Spelling Bee (Hláskujúca včielka).  5 žiakov z tried V.A a V.B súťažili ako jeden team. Súťaž mala niekoľko kôl, kde sa preverovali zručnosti súťažiacich v hláskovaní anglických slov, dôležitá bola presnosť, ale aj rýchlosť. Žiaci si potrápili hlavičky aj pri niekoľkých náročných hádankách, ktoré tvorili obsah jedného z kôl. Všetci naši súťažiaci sa na súťaž poctivo pripravovali niekoľko týždňov vopred. Vynaložené úsilie a snaha sa oplatili. Získali sme krásne 3. miesto. Všetkým súťažiacim gratulujeme a veríme, že táto súťaž ich nielen zabavila, ale aj motivovala, aby sa angličtine čo najviac venovali aj vo svojom voľnom čase. Našu školu reprezentovali:

            1. Jakub Naništa, V. A
            2. Lukáš Erazmus, V. A
            3. Zack Holák, V. A
            4. Dominika Kováčiková, V. B
            5. Gréta Petrisková, V. B

            Ešte raz srdečne gratulujeme! (Mgr. Beáta Kereková, učiteľka ANJ)

        • HLASUJEME ZA PROJEKT - pomôžete nám?
          • HLASUJEME ZA PROJEKT - pomôžete nám?

          • Radi by sme vás informovali, že od 15. mája do 15. júna 2022 môžete v predajni COOP Jednota na Gogoľovej ulici v Topoľčanoch hlasovať za jeden z troch projektov, ktoré podala naša ZŠ s MŠ. Ako to funguje? V uvedenej predajni bude k dispozícii hlasovacia urna s popismi troch našich projektov. Pri pokladniach dostanete za každých 5 Eur z nákupu jeden žetón. Vhodením žetónov do urny zahlasujete a podporíte projekt, ktorý si vyberiete.  Za aké projekty môžete hlasovať?

            1. Hravé ihrisko škôlky Gogoľky
            2. Drevený altánok
            3. Športujme bezpečne – oprava multifunkčného ihriska

            Multifunkčné ihrisko je využívané denne na hodinách telesnej výchovy, v Školskom klube detí a aj v rámci materskej školy. Preto uvítame, keď budete hlasovať za tento projekt. Vopred ďakujeme. (Mgr. Katarína Španková, koordinátorka projektov)

        • RIADITEĽSKÉ VOĽNO  pre žiakov 6. - 9. ročníka
          • RIADITEĽSKÉ VOĽNO pre žiakov 6. - 9. ročníka

          • Riaditeľka Základnej školy s materskou školou, Gogoľova 2143/7, Topoľčany informuje, že poskytuje riaditeľské voľno dňa 18. mája 2022 pre žiakov 6. – 9. ročníka zo závažných organizačných dôvodov podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov. Dňa 18. mája 2022 sa uskutoční celoslovenské testovanie žiakov 5. ročníka z predmetov slovenský jazyk a literatúra a matematika. V súvislosti s organizačným a personálnym zabezpečením Testovania 5-2022 nie je možné kapacitne zabezpečiť v tento deň realizáciu výchovno-vzdelávacieho procesu v 6. - 9. ročníku.

        • TESTOVANIE 5 - 2022
          • TESTOVANIE 5 - 2022

          • Celonárodné testovanie žiakov 5. ročníka TESTOVANIE 5-2022 z predmetov matematika a slovenský jazyk a literatúra sa uskutoční dňa 18. mája 2022. Školský koordinátor T 5-2022 - Mgr. Zuzana Jenisová, školské administrátorky T 5-2022 - Mgr. Zuzana Sigetová, Mgr. Katarína Španková, Mgr. Marianna Habajová, Mgr. Beáta Kereková. Žiaci V. A a V. B tr. sú rozdelení do štyroch skupín, informácie o zadelení a ďalšie usmernenia pre žiakov sú zverejnené na nástenke v jednotlivých triedach. Podrobné informácie o Testovaní 5-2022 nájdete na stránke NÚCEM: NÚCEM T5 - 2022

        • VIEŠ ZAUJÍMAVO PREZENTOVAŤ SVOJE MYŠLIENKY?
          • VIEŠ ZAUJÍMAVO PREZENTOVAŤ SVOJE MYŠLIENKY?

          • Odpoveď na túto otázku nám každý rok dávajú ôsmaci a deviataci - organizujeme už tradične súťaž v tvorbe prezentácií v programe PowerPoint 2016 v spolupráci s Mestom Topoľčany. Na úvod súťaže p. primátorka Topoľčian JUDr. Alexandra GIECIOVÁ sa zhostila úlohy vyžrebovať súťažné témy. Pre tento ročník súťaže "vytiahla" z košíka témy: 8. ročník - Klamy televíznej reklamy, 9. ročník - Krajina, ktorú chcem navštíviť. Súčasťou súťaže je prezentovanie vlastných názorov s podporou prezentácie na minikonferencii súťažných prác. Okrem toho na každého súťažiaceho čakali zvedavé otázky od poroty: p. Juraj ŽELISKA (viceprimátor mesta Topoľčany), Mgr. Tibor MÓCIK (metodik SŠÚ MsÚ Topoľčany) a PaedDr. Eva DZURKOVÁ (zástupkyňa riaditeľky ZŠ s MŠ, Gogoľova 2143/7, Topoľčany). A čie názory a myšlienky zabodovali? Veľmi sme sa potešili, že náš žiak Patrik VRÁBEL z VIII. A zvíťazil v kategórii ôsmakov a deviatačka Sofia KRAUSZOVÁ získala krásne 2. miesto medzi deviatakmi. Srdečne blahoželáme! Celkové poradie v súťaži je nasledovné:

            I. kategória - 8. ročník

            1. miesto: Patrik VRÁBEL (ZŠ s MŠ, Gogoľova 2143/7, Topoľčany)

            2. miesto: Dominik ĎURÁK (ZŠ Škultétyho ul. Topoľčany)

            3. miesto: Vanesa ČAČÍKOVÁ (ZŠ Hollého ul., Topoľčany)

             

            II. kategória - 9. ročník

            1. miesto: Samuel Eliáš TRNÍK (ZŠ sv. Ladislava, Topoľčany)

            2. miesto: Sofia KRAUSZOVÁ (ZŠ s MŠ, Gogoľova 2143/7, Topoľčany)

            3. miesto: Viktória MERAŠICKÁ (ZŠ Škultétyho ul. Topoľčany)

             

            Ďakujeme všetkým za účasť. FOTO nájdete tu: Súťaž v tvorbe prezentácií v PPT - 13.05.2022

        • NÁŠ DARČEK ku Dňu matiek
          • NÁŠ DARČEK ku Dňu matiek

          • Drahé mamy, mamky, mamičky, pri príležitosti vášho sviatku vám z celého srdca ďakujeme za všetko, čo pre nás robíte. Pozrite si program, ktorý sme si pre vás pripravili a nacvičili s p. vychovávateľkami. 

            Mama je domov, kde svoju radosť môžeš vysloviť.

            Mama je slnko, čo dokáže tvoje slzy vysušiť.

            Mama je vrúcne objatie, cit a pohladenie.

            Mama je tá, ktorá má vždy pre teba pochopenie. 

            Sviatky, ktoré vzdávali hold ženám, majú vo svete dlhú tradíciu. Už dávno pred naším letopočtom sa v Grécku konali jarné oslavy na počesť matky boha Dia, ktorou bola bohyňa Ria. Prvá písomná zmienka o tzv. Mothering Sunday (materska nedeľa) pochádza z roku 1644, kedy vďaka obyvateľom britských ostrovov bola oživená myšlienka oslavy žien, ženstva, materstva. Po celom Anglicku sa tento sviatok rozšíril až v 19. storočí. V našej zemi sa začal oslavovať v roku 1923, zásluhou Alici Masarykovej, dcéry vtedajšieho prezidenta. S príchodom komunistickej vlády ho však vytlačil Medzinárodný deň žien (MDŽ). Až po roku 1989 sa Medzinárodný deň matiek začal znovu oslavovať. (Vych. Anna Figúrová, Bc. Dominika Janechová)

        • RIADITEĽSKÉ PREVIERKY žiakov 5. ročníka
          • RIADITEĽSKÉ PREVIERKY žiakov 5. ročníka

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ, Gogoľova 2143/7, Topoľčany určuje termíny riaditeľských previerok žiakov 5. ročníka nasledovne: utorok 10.05.2022 - 1. vyuč. hodina - MATEMATIKA, streda 11.05.2022 - 1. vyuč. hodina - SLOVENSKÝ JAZYK  A LITERATÚRA. Rozdelenie žiakov do skupín je totožné so skupinami na Testovanie 5-2022. Administrátori riaditeľských previerok: PaedDr. Soňa Kytnárová, PaedDr. Eva Dzurková, Mgr. Zuzana Sigetová.

        • NÁVŠTEVA na radnici
          • NÁVŠTEVA na radnici

          • 3. mája 2022 sme spolu so žiakmi VI. A a VIII. A prijali pozvanie Mesta Topoľčany na deň otvorených dverí v topoľčianskej Radnici, ktorá oslavuje 110. výročie. Hodinu občianskej náuky priamo s pani primátorkou JUDr. Alexandrou Gieciovou nezažijeme každý deň. Najskôr sme si zasúťažili vo vedomostiach o našom meste s vedúcou odboru školstva PhDr. Vladimírou Matušíkovou, potom nám pani primátorka priblížila prácu mestského zastupiteľstva i tú primátorskú a pozvala nás do svojej kancelárie. Pán viceprimátor Juraj Želiska nám ukázal ďalšie zákutia kancelárie. Prekvapenie nás čakalo v sobášnej sieni v podobe zinscenovaného svadobného obradu. S milým darčekom a zážitkom sme sa vracali späť do školy. (Mgr. Zuzana Jenisová)

      • Kontakty

        • ZŠ s MŠ, GOGOĽOVA 2143/7, TOPOĽČANY
        • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ: 038 5321 895; Riaditeľka školy: 0903 213 380; Zástupkyňa riaditeľky školy: 0904 967 916; Ekonómka školy: 038 5321 591; ekonom.gogolova@gmail.com, asistent.gogolova@gmail.com; Školská jedáleň: 0911 728 842; jedalen.gogolova@gmail.com; Materská škola: 0911 728 832; skolka.gogolova@gmail.com; Odborová organizácia: odbory.gogolova@gmail.com; Mzdová účtovníčka: mzdarka.gogolova@gmail.com
        • Gogoľova 2143/7, 955 01 Topoľčany Slovakia
      • Prihlásenie