• Modrý gombík - zbierka UNICEF
          • Modrý gombík - zbierka UNICEF

          • Milí rodičia, milí žiaci, v našej škole sa bude realizovať zbierka MODRÝ GOMBÍK UNICEF 2023. Je venovaná deťom, ktoré žijú v krajinách, kde zúria vojny alebo ich pustošia prírodné katastrofy. Na svete sú milióny detí, ktoré sa trápia a aj my môžeme byť ich nádejou. ĎAKUJEME všetkým, ktorí ste sa zapojili a pomohli - spolu sme vyzbierali 90 €. FOTO: Modrý gombík - 18.05.2023    (Mgr. Kristína Belušová, koordinátorka Školy podporujúcej zdravie)

        • UČENIE SO ZVIERATKAMI v IV. A tr.
          • UČENIE SO ZVIERATKAMI v IV. A tr.

          • Splnil sa nám sen a zažili sme super deň v spoločnosti našich domácich miláčikov. Všetko začalo veľkým prehováraním a prosením pani učiteliek, aby sme si mohli priniesť do našej triedy zvieratká. Nakoniec sa to podarilo a naše zvieratká si vyskúšali, aké je to byť žiakmi v škole. Do nášho triedneho kolektívu štvrtej A triedy pribudol škrečok bengálsky, morské prasiatko, spevavá andulka, psík rasy Akita Inu a užovka červená. Celý deň bol venovaný téme zvierat. Počas slovenčiny na nás čakali zvieracie doplňovačky na interaktívnej tabuli a taktiež sme tvorili vety s predložkami, ktoré sa práve učíme. Neminula nás ani zvieracia násobilka na matematike. Najviac zaujímavá bola prírodoveda, pretože sme prezentovali projekty o našich domácich miláčikoch, veľa sa o nich rozprávali a hladkali ich. Na poslednej hodine sme si o nich čítali zaujímavý text. Od rána sme sa v triede o zvieratká starali, aby sa u nás cítili dobre a nič im nechýbalo. Veríme, že aj ony si dnešný deň užili rovnako ako my. Bol to úžasný zážitok pre nás všetkých a najradšej by sme sa učili so zvieratkami každý jeden deň. FOTO:  Učenie sa so zvieratkami v IV. A - 04.05.2023   Ďakujeme za zážitok. (Mgr. Nikoleta Spevárová, tr. uč. IV. A)

        • AKO SME "SVIATKOVALI" v školskom klube detí
          • AKO SME "SVIATKOVALI" v školskom klube detí

          • V školskom klube detí sme si tento rok užili jar s nádychom ľudových tradícií. O týchto tradíciách sme sa rozprávali, pozreli sme si krátke ukážky a vyskúšali sme si ich aj naživo. Tak, ako to bolo kedysi - s radosťou a úsmevom. Morena, Veľká noc, 1. máj. Tradície, na ktoré nechceme zabudnúť. Pozrite sa s nami na videoukážky, ako sme si pripomenuli tieto sviatočné dni. (Anna Figúrová, Bc. Dominika Janechová)

        • NÁVŠTEVA TOPOĽČIANSKEJ RADNICE
          • NÁVŠTEVA TOPOĽČIANSKEJ RADNICE

          • 27. apríla 2023 sme prijali pozvanie na komentovanú prehliadku topoľčianskej Radnice. Zúčastnili sa jej žiaci VIII. B triedy. Vo veľkej zasadačke mestského úradu nás privítala pani primátorka JUDr. Alexandra Gieciová, ktorá nám priblížila prácu mestského zastupiteľstva. Pozvala nás do svojej kancelárie. Pán Bohuš Sasko z Tribečského múzea nám v krátkej prezentácii priblížil ako vyzerala "Radnica vtedy a dnes". Po prednáške si žiaci vyskúšali pomocou online testu, či pozorne počúvali. Každý z nás dostal milý darček a s novými informáciami o našom meste sme sa vrátili späť do školy. Ďakujeme vedeniu mesta za možnosť navštíviť priestory, v ktorých pracujú. (Mgr. Zuzana Babulicová)

        • NAŠI ŠKOLSKÍ "SLÁVICI"
          • NAŠI ŠKOLSKÍ "SLÁVICI"

          • V utorok 25. apríla 2023 sa naša škola rozozvučala spevom. Stretli sme sa na prehliadke krásnych ľudových piesní - v školskom kole Slávika Slovenska 2023. V učebni hudobnej výchovy sa zišli najlepší triedni interpreti slovenských ľudových piesní z 1. - 6. ročníka. Predstavili sa vo svojom súťažnom vystúpení dvoma piesňami. Prežili sme pekné chvíle, pretože  s piesňou je vždy veselo. Porota v zložení Mgr. Iveta Rybanská, Mgr. Lenka Habajová a Mgr. Ivana Komová určila celkové poradie nasledovne:

             

            I. kategória (1. - 3. ročník)  

            1. miesto: Max HURTAJ, I. A - bez postupu do okresného kola

            2. miesto: Adela KMEŤOVÁ, II. A

            3. miesto: Eliška HLAVAČKOVÁ, II. A

             

            II. kategória (4.- 6. ročník)

            1. miesto: Ema BOJDOVÁ, VI. A - bez postupu do okresného kola

            2. miesto: Liliana HORSKÁ, VI. B

            3. miesto: Lukáš BENZA, IV. A

            Víťazom srdečne blahoželáme a všetkým súťažiacim ďakujeme za pekný  zážitok. FOTO nájdete tu: Slávik Slovenska 2023, školské kolo - 25.04.2023    (Mgr. Iveta Rybanská, vedúca MZ I. stupňa, foto - Mgr. Ivana Komová)

        • EKODEŇ 21.04.2023
          • EKODEŇ 21.04.2023

          • Témou Dňa Zeme 2023 je „ Investujte do našej planéty “. Celý svet si v tento deň 22. apríla pripomína, aké dôležité je chrániť našu planétu. Medzinárodný deň Matky Zeme alebo skrátene Deň Zeme oslavujeme od roku 1970. Zásluhu na tom má environmentálny aktivista a senátor Spojených štátov z Wisconsinu Gaylord Nelson, ktorý si zaumienil, že prostredníctvom Dňa Zeme zareaguje na rozsiahle poškodzovanie životného prostredia. Cieľom tohto dňa je, aby sme si pripomenuli našu závislosť od cenných darov, ktoré nám Zem dáva, a uvedomili si, že prírodné zdroje nie sú nevyčerpateľné. Treba sa preto, a v dnešných časoch už dupľom, venovať otázkam ochrany životného prostredia a zachovania biodiverzity pre budúce generácie. A aký bol Deň Zeme na našej škole? Bol veľmi pestrý. Rozprávali sme sa, čo môžeme my – jednotlivci - urobiť pre našu Zem. Vyrábali sme plagáty s tematikou ochrany životného prostredia, hmyzie domčeky, sadili semienka, čistili od odpadkov okolie našej školy. Žiaci IX. A si elektronicky zmerali svoju ekologickú stopu a zistili, kto je Ekoboh, Ekosapiens, Ekolenivec a Ekovrah. Následne si pozreli 22 ekotipov, ako chrániť našu Zem a zabavili sa na interaktívnej tabuli. Žiaci V. A navštívili triediaci dvor v Topoľčanoch a zistili, čo sa deje s každodenným odpadom. V mestskej galérii si ôsmaci vypočuli prednášku o ekosystéme rieky Nitry a okolitých lesoch spojenú s premietaním filmu a súťažným vedomostným kvízom. A siedmaci sa zabavili na tvorivých dielňach v Tribečskom múzeu.  (Mgr. Zuzana Babulicová, koordinátorka environmentálnej výchovy) FOTOGRAFIE:  EKODEŇ - 21.04.2023.

            A ako si môžete uctiť Deň Zeme vy?

            • Choďte na prechádzku do lesa
            • Zasaďte si obľúbenú rastlinku.
            • Rozprávajte sa so svojimi blízkymi o dôležitosti ochrany Zeme a prírody vo vašom okolí.
            • Šetrite elektrinu. Môžete si urobiť napríklad večer bez televízora, iba pri sviečkach.
            • Choďte do práce na bicykli namiesto autom.
        • SÚŤAŽÍME o dobrú vec - ovocie a zelenina pre naše deti
          • SÚŤAŽÍME o dobrú vec - ovocie a zelenina pre naše deti

          • Zapojili sme sa do 5. ročníka projektu Čerstvé hlavičky. Súťažime o dodávanie kvalitného a čerstvého ovocia alebo zeleniny počas celého nasledujúceho školského roka na týždennej báze od spoločnosti Kaufland. Za našu školu možete hlasovať na webstránke www.cerstvehlavicky.sk od 20.4.2023 do 31.5.2023. Ako to prebieha? Na horeuvedenej webstánke sa pri prvej návšteve zaregistrujete. Na vaše telefónneho číslo bude zaslaná overovacia SMS s vygenerovaným kódom, ktorým sa registrácia dokončí a udelí sa hlas vybranej škole. Pri ďalších návštevách stránky stačí, keď sa už len prihlásite a zahlasujete za našu školu. Hlasovať môžete v jeden deň iba jedenkrát, pričom môžete hlasovať jedenkrát za škôlku a jedenkrát za školu. Uvítame, keď budete hlasovať za našu školu v tomto projekte, keďže pravidelná konzumácia ovocia a zeleniny je mimoriadne dôležitá pre zdravý vývoj detí. Vopred ďakujeme. (Mgr. Katarína Španková, koordinátorka školských projektov)

        • DEŇ NARCISOV - štvrtok 20.04.2023
          • DEŇ NARCISOV - štvrtok 20.04.2023

          • Tak ako každý rok, tak aj tento sa konala v našej škole verejno – prospešná zbierka Ligy proti rakovine pod názvom „Deň narcisov“. Cieľom Dňa narcisov je poukázať na problematiku boja proti rakovine. Z peňazí vyzbieraných počas Dňa narcisov sú financované projekty a programy, cez ktoré Liga proti rakovine pomáha konkrétnym pacientom.  Na Slovensku je pre ľudí s rakovinou zbierka narcisov tá najvzácnejšia.  Finančná zbierka na podporu Ligy proti rakovine sme zorganizovali v škole aj v škôlke 20. apríla 2023. ĎAKUJEME každému z vás, kto prispel na dobrú vec. Podarilo sa nám vyzbierať a odovzdať pre Ligu proti rakovine celkom 160 €. Ešte raz veľké ďakujeme! FOTO: Deň narcisov - 20.04.2023 (Mgr. Kristína Belušová, koordinátorka Školy podporujúcej zdravie)

        • Oznam k dotáciám na stravu od 01.05.2023
          • Oznam k dotáciám na stravu od 01.05.2023

          • Na poskytovanie dotácie na stravu od 01.05.2023 je potrebné, aby zákonný zástupca dieťaťa predložil Žiadosť – návratku vedúcej ŠJ alebo triednemu učiteľovi žiaka. Dotácia sa poskytuje všetkým predškolákom a všetkým žiakom základnej školy, bez ohľadu na to, či zákonný zástupca poberá daňový bonus. Návratku je možné doručiť najneskôr 19.04.2023 do 14.00 h, aby mohol byť stravník zaradený do zoznamu stravovaných žiakov s dotáciou od 01.05.2023. Bližšie informácie budú poskytnuté v najbližších dňoch na webovej stránke našej školy.

        • ÚSPECH v okresnom kole Geografickej olympiády
          • ÚSPECH v okresnom kole Geografickej olympiády

          • Dňa 31.3. 2023 sa šesť žiakov našej školy zúčastnilo okresného kola Geografickej olympiády v kategórii E, F, G. Úspešní sme boli v kategórii G vďaka nášmu žiakovi V. A triedy Jozefovi Šálekovi, ktorý získal 3. miesto. Srdečne blahoželáme. Ostatným žiakom ďakujeme za reprezentáciu školy. (Mgr. Zuzana Babulicová)

        • PRIHLÁŠKA na základné vzdelávanie - do 1. ročníka (ZÁPIS)
          • PRIHLÁŠKA na základné vzdelávanie - do 1. ročníka (ZÁPIS)

          • Vážení rodičia, zápis do 1. ročníka ZŠ sa uskutoční v dňoch 12. apríla - 14. apríla 2023 v čase od 13.00 h do 15.30 h v priestoroch našej školy (IV. A trieda na prízemí). V prílohe pod plagátikom nájdete prihlášku dieťaťa na základné vzdelávanie (do 1. ročníka) vo formáte pdf. Vyplnené a podpísané dokumenty môžete predložiť pri zápise 12.04.-14.04.2023. Ak máte záujem vyplniť prihlášku svojho dieťaťa do 1. ročníka elektronicky, formulár nájdete v hornom menu tejto web stránky.Tešíme sa na vás.

            KRITÉRIÁ na zápis do 1. ročníka:

             ZŠ s MŠ, Gogoľova 2143/7, Topoľčany

              Všeobecné kritériá zápisu a následného prijímania detí do 1. ročníka ZŠ s MŠ

              pre školský rok 2023/2024

             

            Kritérium č. 1:

            - deti patriace do školského obvodu školy:

            ULICE Agátová, Astrová, Brezová, Fialková, Jahodová, Javorová, Hrebíčková, Malinová, Ľaliová, Lipová, Margarétková, Muškátová, Narcisová, Nezábudková, Orgovánová, Ružová, Semikrásková, Sládkovičova, Slnečná, Snežienková, Šípová, Tulipánová, Andreja Hlinku, Boženy Němcovej, Clementisova, Gagarinova, Gogoľova, Jána Bottu, Krušovská 1261, 1394, 1436, 1472, 1481, 1527, 1555, 1556, 1557, 1950, 2285, 2301, 2302; Kukučínova, Ladislava Dorušáka, M. Rázusa, Palkovičova, Palárikova, Pivovarnícka, Podjavorinskej, Rastislavova, Sladovnícka, V. Beniaka,

            MIESTNA ČASŤ Veľké Bedzany, MIESTNA ČASŤ Malé Bedzany

             

            - deti navštevujúce MŠ, Gogoľova ul., Topoľčany

             

            Kritérium č. 2:

            - deti z iných školských obvodov, ktoré majú trvalý pobyt v meste Topoľčany (vrátane mestských častí)

            - deti z iných školských obvodov, ktoré majú prechodný pobyt v meste Topoľčany (vrátane mestských častí)

             

            Kritérium č. 3:

            - deti, ktoré majú v škole súrodencov a deti zamestnancov školy

             

            Kritérium č. 4:

            - deti z iných školských obvodov, ktoré majú trvalý alebo prechodný pobyt mimo mesta Topoľčany alebo deti bez trvalých alebo prechodných pobytov.

        • VEĽKONOČNÉ PRÁZDNINY
          • VEĽKONOČNÉ PRÁZDNINY

          • Veľkonočné prázdniny sú v dňoch 06.04.2023 - 11.04.2023. Začiatok vyučovania po prázdninách je STREDA 12.04.2023. Pekné prázdniny!

        • 2. apríl - Svetový deň povedomia o autizme
          • 2. apríl - Svetový deň povedomia o autizme

          • Členovia OSN sa v roku 2008 jednomyseľne zhodli, že dátum – 2. apríl – vyhlásia za Svetový deň povedomia o autizme. Každoročne sa pri tejto príležitosti koná po celom svete množstvo osvetových projektov. Cieľom tejto celosvetovej kampane je zvýšiť povedomie o autizme a snaha začleniť autistov medzi seba a vytvoriť im podmienky pre zmysluplný život. Autizmus je vývinové ochorenie, ktoré v súčasnosti ovplyvňuje viac ako 70 miliónov ľudí na celom svete. Autisti sa uzatvárajú vo svojom vlastnom svete, čo im sťažuje komunikáciu a schopnosť hrať sa, vnímať a chápať bežné vnemy. Majú problém nadväzovať vzťahy, socializovať sa a komunikovať o témach, ktoré sú pre iných zaujímavé, no pre nich nepochopené. Potrebujú špeciálne vzdelávanie a starostlivú celoživotnú výchovu. Autizmus je celoživotným ochorením.

            V pondelok 3. apríla 2023 sme sa zapojili do celosvetovej kampane Rozsvieť modrú, ktorej cieľom je zvýšiť povedomie o autizme. V tento deň sme sa obliekli do modrej farby a vyjadrili sme tak podporu a porozumenie všetkým ľuďom trpiacich autizmom. Náš záujem o túto diagnózu však  nebol symbolický. V našej MŠ sa staráme o deti s touto diagnózou. ĎAKUJEME p. primátorke JUDr. Alexandre Gieciovej a p. viceprimátorovi Jurajovi Želískovi, že podporili túto krásnu myšlienku, pripojili sa k nám a navštívili naše autistické deti v MŠ. Spoločne sa nám podarilo „rozsvietiť modrú“ a zacieliť tak pozornosť na autizmus. (Mgr. Dominika Ducká, školská psychologička)

        • DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ 1.4.2023
          • DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ 1.4.2023

          • Ako je už tradíciou, naša škola organizuje Deň otvorených dverí pre všetkých, ktorí chcú vidieť, ako sa učíme, v akých priestoroch, s akými pomôckami a najmä s akými pani učiteľkami. Spokojnosť návštevníkov bola veľká a my sme radi za každého, kto nám prejavil svoju pozornosť a prešiel sa našou školou. Malým návštevníkom boli určené rôzne stanovištia - zábavné i poučné úlohy, súťaže, hry, pokusy...Nechýbal samozrejme ani šport v telocvični i na chodbe ŠKD. Ďakujeme za návštevu aj vedeniu mesta Topoľčany, zavítala k nám pani primátorka JUDr. Alexandra Gieciová a pán viceprimátor Juraj Želiska. Fotografie z celého dňa zabezpečoval Juraj Chudiak z IX. A, za čo mu patrí poďakovanie. Vďaka patrí aj všetkým našim žiačkam a žiakom, ktorí pomáhali zabezpečovať hladký priebeh celého DOD. Bez šikovnosti a tvorivosti našich pedagógov by však tento super deň nemohol byť - ďakujeme každému z nich, kto priložil ruky k spoločnému vydarenému dielu. K nim zarátame aj pani vedúcu školskej jedálne, p. školníka s p. upratovačkou, ktorí doladili všetko na 100%. Krásny a zaujímavý deň je za nami a my veríme, že pobyt v našej škole bol v sobotu 1. apríla nezabudnuteľný. Pozrite si FOTO: DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ - 01.04.2023

        • Ako sa do divadla nemusí ísť do divadla
          • Ako sa do divadla nemusí ísť do divadla

          • Súčasťou učebných osnov zo slovenského jazyka a literatúry v piatom ročníku je aj bábkové divadlo. Teóriu sme si, samozrejme, vysvetlili, ale nie je nad to, ak si môže každý vyskúšať niečo nové sám. Piataci sa teda rozdelili do skupín, pripravili si dramatizáciu úryvku obľúbenej rozprávky, napísali scenár. Potom si vyberali bábky, niektorí maňušky, iní marionety, ďalším sa zapáčili javajky. Na niektorých bábkach bolo vidno, že sa žiaci pri ich výrobe potrápili a zapojili do prípravy aj rodičov. Úžasné papierové marionety vyrobila Natália Farkašová. Všetci sa potom museli naučiť svoje repliky a trénovali vedenie bábok. Tento projekt sme zakončili vystúpením jednotlivých skupín pred spolužiakmi. Veselo bolo nielen v hľadisku, ale aj medzi bábkohercami, ktorí sa museli zmestiť za školský bábkový paraván.  (Mgr. Zuzana Jenisová)

    • Kontakty

      • ZŠ s MŠ, GOGOĽOVA 2143/7, TOPOĽČANY
      • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ: 038 5321 895; Riaditeľka školy: 0903 213 380; Zástupkyňa riaditeľky školy: 0904 967 916; Ekonómka školy: 038 5321 591; ekonom.gogolova@gmail.com, asistent.gogolova@gmail.com; Školská jedáleň: 0911 728 842; jedalen.gogolova@gmail.com; Materská škola: 0911 728 832; skolka.gogolova@gmail.com; Odborová organizácia: odbory.gogolova@gmail.com; Mzdová účtovníčka: mzdarka.gogolova@gmail.com
      • Gogoľova 2143/7, 955 01 Topoľčany Slovakia
    • Prihlásenie