• RIADITEĽSKÉ PREVIERKY pre žiakov 5. ročníka
          • RIADITEĽSKÉ PREVIERKY pre žiakov 5. ročníka

          • Riaditeľské previerky č. 2 žiakov V. A a V. B triedy sa uskutočnili nasledovne: 13.11.2018 (utorok) - matematika - 1. vyuč. hodina, 14.11.2018 (streda) - slovenský jazyk a literatúra - 1. vyuč. hodina. Pedagogický dozor: PaedDr. Soňa Kytnárová, PaedDr. Eva Dzurková. 

        • EURÓPSKY DEŇ rodičov a škôl a halloweenske učenie
          • EURÓPSKY DEŇ rodičov a škôl a halloweenske učenie

          • V piatok 26.10.2018 bolo už od rána v našej škole rušnejšie ako zvyčajne. Hneď po príchode do školy sme stretávali žiakov z druhého stupňa rozospatých a v pyžamách. Nie, nepomýlili sa, to sa len prebúdzali po tradičnej Noci strávenej v škole, ktorá podľa ich slov, ale aj slov pedagógov dopadla ako zvyčajne veľmi úspešne. V tento deň sme však strávili aj halloweenskym učením. Žiaci mohli prísť do školy v kostýmoch a s pomaľovanými tvárami, čo aj mnohí patrične využili.  A tak to v triedach a na chodbách, hlavne počas veľkej prestávky, vyzeralo ako na stretnutí všetkých strašidiel z blízkeho aj ďalekého okolia.

            V rámci Európskeho dna rodičov a škôl patrili prvé dve vyučovacie hodiny  už tradične otvorenému  vyučovaniu, počas ktorého  sa rodičia mohli prísť pozrieť, ako to vyzerá na vyučovaní v triedach ich detí. Počas druhej hodiny sme ochutnávali lahodné a zdravé nátierky, ktoré pripravili a ponúkali žiačky  druhého stupňa s pani učiteľkou Mgr. Zuzanou Sigetovou. Po veľkej prestávke už do tried prvého stupňa  zavítali rodičia plní nápadov a začali sa jesenné tvorivé dielne. Žiaci si tak so svojimi rodičmi vyrobili zaujímavé  halloweenske,   alebo jesenné  dekorácie a výrobky z prírodných materiálov. Žiaci II. stupňa mali pripravené zaujímavé podujatia. V telocvični sa  konali turnaje žiakov vo vybíjanej, volejbale a minifutbale zmiešaných družstiev. Žiaci bojovali zo všetkých síl. Víťazmi sa stali družstvá:
            ● vybíjaná: žiaci V. A triedy
            ● volejbal: žiaci VIII. A triedy
            ● minifutbal mladší žiaci: žiaci V. A triedy
            ● minifutbal starší žiaci: žiaci IX. A triedy.

            V učebni IKT 3 sa konali vedomostné kvízy zamerané na všeobecný prehľad - piataci a šiestaci triedili šošovicu, zahrali sa hru v angličtine Little lane a nakoniec si spoločne pozreli animovanú rozprávku Emoji v pôvodnom znení s titulkami.

            Aj v hudobnej miestnosti bolo veselo. Žiaci sa rozdelili do 4 zmiešaných družstiev a súťažili v zábavných disciplínach  na štýl Aktivity – pantomíma, hádaj, kto som?, zručnosť, tanec s jablkom. Víťazné družstvo získalo za odmenu sladké jabĺčko.

            Tento deň bol veľmi úspešný. Žiaci, rodičia a aj učitelia sa spolu výborne zabavili,  za čo by sme chceli všetkým zúčastneným srdečne poďakovať. (Mgr. Lenka Habajová)

        • HALLOWEENSKE UČENIE
          • HALLOWEENSKE UČENIE

          • 26.10.2018 (piatok) sa v našej škole konalo stretnutie strašidiel, strašidielok a rozprávkových postáv.
            Do školy v maske prišli nielen žiaci, ale aj pani učiteľky! Všetci sme sa tešili z tohto mimoriadneho dňa. Ďakujeme všetkým, ktorí ste sa zapojili do halloweenskeho učenia.

        • UMELECKÝ PREDNES V ANGLICKOM JAZYKU
          • UMELECKÝ PREDNES V ANGLICKOM JAZYKU

          • Dňa 22. októbra 2018 sa v našej škole uskutočnila súťaž v prednese poézie a prózy v anglickom jazyku. Súťaž bola určená pre žiakov a žiačky II. stupňa. Prihlásilo sa 7 dievčat. Každá si svedomito vybrala svoju báseň či úryvok z diela z anglickej alebo americkej literatúry. Dievčatá sa snažili podať čo najlepší výkon. Hodnotila sa plynulosť prejavu, správna výslovnosť, intonácia a celkový dojem z prednesu. Na 1. mieste sa umiestnila Emma Gašparíková z IX. A, 2. miesto obsadila Sofia Svíteková z IX. A a 3. miesto získala Patrícia Zelísková z VIII. A. Výherkyniam srdečne blahoželáme a všetkým ostatným ďakujeme za účasť. Veríme, že i naďalej bude svet literatúry, v tomto prípade anglickej a americkej, lákať stále väčší a väčší počet detí, ktoré si i týmto spôsobom rozširujú vedomosti a schopnosť komunikovať v cudzom jazyku. (Mgr. Beáta Kereková, uč. ANJ)

        • STRETNUTIE s bývalými zamestnancami školy
          • STRETNUTIE s bývalými zamestnancami školy

          • S radosťou a očakávaním príjemného popoludnia sme sa zvítali v stredu 17. októbra 2018 s bývalými pani učiteľkami, ktoré pôsobili v našej škole v uplynulých rokoch. Bolo to milé stretnutie, ktoré spríjemnili hneď v úvode naši škôlkari i naši žiaci. Príhovor, básne, piesne i tanček zohriali srdcia všetkých. Popoludnie prešlo ako voda a sme veľmi radi, že sme sa mohli stretnúť s tými, ktorí pre svojich žiakov i svoju školu počas svojho učiteľského života veľmi veľa urobili. Ďakujeme! FOTO: Stretnutie s bývalými zamestnancami - 17.10.2018

        • Svetový deň výživy - utorok 16.10.2018
          • Svetový deň výživy - utorok 16.10.2018

          • 16. október ako Svetový deň potravy alebo Svetový deň výživy každoročne poukazuje na problematiku globálnej potravinovej bezpečnosti. Ide o jeden z medzinárodne uznávaných dní podľa Svetovej zdravotníckej organizácie.
            Nezabúdajme na zásady zdravej výživy, stravujme sa pravidelne, znížme príjem soli, denne konzumujme ovocie a zeleninu, dodržiavajme pitný režim, zvýšme príjem vlákniny, celozrnného pečiva a jedzme menšie porcie jedla. 16. október nás vyzýva zdravo jesť, aby sme sebe tým, čo jeme, neškodili, ale naopak, aby sme si život, ktorý máme, vážili a aby sme ho chápali ako jedinečnú a neopakovateľnú hodnotu. Skúsme sa zriecť akýchkoľvek sladkostí, čokolád, keksíkov, cukríkov aj sladených nápojov. Nezaťažujme naše telo navyše, ale dajme mu to, čo potrebuje, a ono bude fungovať tak, ako má.
            (Mgr. Marianna Habajová - koordinátorka protidrogovej výchovy)

      • Kontakty

        • ZŠ s MŠ, GOGOĽOVA 2143/7, TOPOĽČANY
        • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ: 038 5321 895; Riaditeľka školy: 0903 213 380; Zástupkyňa riaditeľky školy: 0904 967 916; Ekonómka školy: 038 5321 591; ekonom.gogolova@gmail.com, asistent.gogolova@gmail.com; Školská jedáleň: 0911 728 842; jedalen.gogolova@gmail.com; Materská škola: 0911 728 832; skolka.gogolova@gmail.com; Odborová organizácia: odbory.gogolova@gmail.com; Mzdová účtovníčka: mzdarka.gogolova@gmail.com
        • Gogoľova 2143/7, 955 01 Topoľčany Slovakia
      • Prihlásenie